Afbeelding
Foto: Hans Verberk

Rugbyers Duckes Legends buigen voor Scrumboks Tiel

Het combinatieteam Duckes Legends speelde zondag thuis in Boxtel tegen Scrumboks Tiel. In het eerste deel lieten de Boxtelse en Bossche spelers zich het kaas van het brood eten. Na een halfuur herpakte men zich, maar toen was de stand al 5-19.

Duckes Legends nam het heft in handen, maar slaagde er niet in veelvuldig balbezit om te zetten in treffers. De thuisploeg kwam weliswaar terug tot 15-19, maar snel werd duidelijk dat Scrumboks een maatje te groot was. Moegestreden moest Duckes Legends nog een aantal tries incasseren en liepen de gasten uit naar een riante eindstand: 15-33.

De senioren van Oysters/Ducks moesten tegen The Pigs in Arnhem flink aan de bak. Ze werden regelmatig teruggedrongen in de eigen verdediging. Het blok dat de spelers uit Boxtel en Oisterwijk vormden, hield lang stand en voorkwam dat The Pigs op voorsprong kon komen. Omdat tweemaal te scherp werd opgelopen bij het verdedigen en dus voor offside werd gefloten, kreeg de thuisploeg twee penalty's die door The Pigs werden benut: 6-0. In de tweede helft wist Wout van de Sande namens Oysters/Ducks tegen te scoren en toen ook de conversie werd benut, stond het verrassend 6-7. The Pigs zegevierde echter met ruime cijfers: 21-7.

Uitslagen afgelopen weekeinde

Cubs: Oysters/Ducks – Amsterdam        7-27

Junioren: Amstelveen - Oysters/Ducks        67-5

Senioren 1: The Pigs - Oysters/Ducks        21-7

Senioren 2: Duckes L. – Scrumboks        15-33

Programma zaterdag 12 december

TBM: toernooi Oisterwijk        10.00

Cubs: Dukes 1 - Oysters/Ducks        Boxtel 11.00

Junioren: Utrecht RC - Oysters/Ducks        12.00

FOTO LINKS: Duckes Legends kwam zondag in sportpark Den Wielakker te kort tegen Scrumboks Tiel. (Foto: Hans Verberk).