Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

What's Up, Gaia en Kiki?

De Boxtelse hockeyclub MEP heeft de voorbije weken een hele stoet kampioenen mogen huldigen. Zaterdag was het de beurt aan de meiden van D5. Opvallend: twee zusjes spelen samen in het team dat een matige start kende, maar uiteindelijk voldoende punten haalde om de titel in de wacht te slepen. Maak kennis met Gaia (10) en Kiki (11) Maas.

Hoe voelt dat, kampioen worden? ,,We wisten dat we een goede kans hadden om te winnen", vertelt Kiki, die in groep 8 van de Angelaschool zit. ,,We moesten tegen De Hopbel uit Schijndel en die stonden onderaan. Son kon ook nog kampioen worden, maar als wij zouden winnen, was er niks aan de hand en konden we juichen. En dat hebben we keihard gedaan!" Gaia, die in groep 7 van dezelfde school zit, vult aan: ,,We hebben een fles met kinderchampagne laten knallen, taart gegeten en 'We are the champions' gezongen. Het was te koud om met de platte kar rond te gaan."

Het was jullie eerste titel? ,,Ja", zegt Gaia. ,,We zijn samen begonnen bij de zestallen en toen verloren we alles met grote cijfers. Bij de achttallen ging het steeds beter en sinds we dit seizoen in een andere poule mochten spelen, hebben we alle wedstrijden gewonnen." De wedstrijd tegen Son was een heuse topper. ,,We kwamen met 0-1 achter, maar hebben met 2-1 gewonnen", zegt Kiki.

Op welke positie spelen jullie in MEP D5? Gaia: ,,Ik speel in de verdediging en kan links en rechts spelen." Lachend: ,,Als Kiki in de aanval steekjes laat vallen, mag ik het opknappen." Kiki grinnikt. ,,Nou, ik sta in de spits en heb er dit seizoen een stuk of vier of vijf gescoord. En ik denk dat ik er nog meer had kunnen maken, maar dan moet ik leren ook met de backhand te scoren."

Waarom zitten jullie eigenlijk op hockey? ,,Het is een supergave snelle teamsport", meent Kiki, die ook graag zou gaan dansen. En dat gaat ze vast een keertje doen nu de familie Maas een gezinsabonnement heeft genomen bij Tiga. Voetbal was geen optie voor beide zusjes. ,,We hebben namelijk geen idee wat buitenspel is", lacht Kiki. ,,Dat kennen ze gelukkig niet bij hockey", knikt Gaia.

OP DE FOTO: Gaia (links) en Kiki Maas werden afgelopen weekend kampioen met MEP D5 en werden natuurlijk verrast met een echte beker. (Foto: Peter de Koning).