Afbeelding
Foto: Peter de Koning

NIEUWE WINKEL AAN BREUKELSESTRAAT

Bierrijk vertelt verhalen over speciaalbieren

Pieter Bosch (foto) en Maarten Sterken hebben deze week aan de Breukelsestraat 12 in Boxtel een nieuwe winkel geopend: Bierrijk. In het pand van Bosch Wijnkopers bieden ze een grote hoeveelheid binnen- én buitenlandse speciaalbieren aan die kunnen rekenen op de beste rating van bierkenners. En zoals het hoort kunnen beide ondernemers over alle bieren een bijzonder verhaal vertellen...

De steeds groter wordende belangstelling voor speciaalbieren en hun grote voorliefde voor een bijzonder biertje hebben Bosch en Sterken op het idee gebracht om Bierrijk te openen. Naast een eigen afdeling binnen de wijnzaak van Hans en Mieke Bosch runnen ze ook een webshop waar alle bieren te bestellen zijn. ,,Ons assortiment kan online uitgebreid bekeken worden, inclusief beoordelingen, land van herkomst en brouwerij. Zo vertellen we het hele verhaal achter elk speciaalbiertje", zegt Bosch. ,,Nieuw is dat we ook tips geven bij welk gerecht een speciaalbier gedronken kan worden. Daarmee spelen we in op een toenemende belangstelling voor bier. Dat zie je ook in restaurants, die steeds vaker een eigen bierkaart samenstellen."

In de winkel van Bierrijk worden alle bieren op smaak geselecteerd en gepresenteerd. Het binnenlands aanbod bestaat onder meer uit alle bieren van La Trappe en brouwerij De Molen. ,,België zal onze hofleverancier worden omdat hier de meeste speciaalbieren vandaan komen", vertelt Bosch. ,,Maar we bieden ook bieren aan uit Ierland. Uniek is dat we straks Alaskan Smoked Porter hebben. Dat bier moet rijpen op de fles en kan tot 2028 gedronken worden."

Voor Bosch en Sterken is Bierrijk een nieuwe uitdaging. De verwachting voor de online verkoop van speciaalbieren zijn hooggespannen. ,,Maar we wilden ook per se een fysiek verkooppunt waar liefhebbers terecht kunnen voor advies op maat." (Foto: Peter de Koning).