Na jaren weer muziekkorps in kerk

Liempde blaast oude traditie nieuw leven in

In Liempde was het jarenlang traditie: op kerstavond werd de nachtmis muzikaal omlijst door fanfare Concordia. Echter, de laatste jaren was het muziekkorps niet meer welkom in de kerk van Sint-Jans Onthoofding. Dit jaar is het blaasorkest weer wel van de partij. De traditie wordt nieuw leven ingeblazen op 24 december vanaf 22.30 uur.

De voorbije jaren beklommen enkele enthousiaste muzikanten van de fanfare op kerstavond de kerktoren om vanuit de spits Liempde te laten genieten van kerstmuziek.

Half september gingen er geluiden op om de traditionele nachtmis nieuw leven in te blazen. En dat lukte: Liempde krijgt eindelijk zijn muzikale mis op kerstavond weer terug.

Enthousiasme

Fanfare Concordia zocht contact met kapelaan Geoffrey de Jong en met het Liempds Gemengd Koor. Die bleken enorm enthousiast over het idee.

Op donderdag 24 december vindt de nachtmis plaats om 23.00 uur in de kerk van Sint-Jans Onthoofding. Uiteraard wordt de mis muzikaal begeleid door fanfare Concordia en het Liempds Gemengd Koor. De eucharistieviering wordt voorafgegaan door kerstmuziek en samenzang vanaf 22.30 uur.


Kerstpakketten voor minima op Kerstfair Gemonde

Bianca Beekman organiseert op zaterdag 12 december een kerstmarkt in Gemonde. De markt staat in het teken van de Stichting Hart voor Moeder en Kind.

Op de fair bemannen ondernemers allerlei stands. Er is van alles te koop: van sieraden en kinderkleding tot glühwein en erwtensoep. Kinderen kunnen zich laten schminken en tussen 18.00 en 20.00 uur mogen ze op de foto met de kerstman. Ook is het mogelijk om zelf kerststukjes te maken of ter plekke een kerstboom te kopen.

,,De meest bijzondere kraam is die van Hart voor Moeder en Kind. Carina Smulders uit Schijndel zet zich in voor mensen die het minder goed hebben. Een kerstpakket is toch een mooi extraatje en dat missen zij vaak. Carina stelt daarom pakketten samen van donaties. Bij de kraam mogen alle bezoekers goederen doneren voor in de kerstpakketten", licht Beekman toe. ,,Ik hoop dat alle bezoekers iets meebrengen, al is het maar iets kleins als een pak koekjes." De Kerstfair vindt plaats in zaal De Schuif aan de Dorpstraat 30 in Gemonde van 14.00 uur tot 20.00 uur. De toegang is gratis.


Kamermuziek Stapelen

Pianiste Virginia Rousiamani en zangeres Kiki Luitwieler verzorgen zondag 13 december een optreden in de serie Kamermuziek Op Stapelen die jong talent een podium biedt.

Het duo treedt vanaf 14.30 uur op in de ridderzaal van het Boxtelse kasteel. Toegangsprijs bedraagt 7,50 euro.

Gemonde pakt uit met vuurwerkshow in sportpark

Het bedrijf Vuurwerktoppers uit Gemonde organiseert vrijdag 18 december een grote vuurwerkshow. Het spektakel wordt ingeluid door deejay Chris van FeestMee.

De deejay draait vanaf 18.00 uur zijn platen in een tot DJ-Booth omgetoverde brandweerauto. Voetbalvereniging Irene heeft voor de gelegenheid haar terrein in Sportpark de Laat aan de Kaalhoefsteeg opengesteld voor het evenement. Voor een hapje en een drankje kunnen bezoekers dan ook terecht in de kantine van de club.

Vorig jaar werd het schouwspel ook georganiseerd en kwamen ruim vierhonderd mensen op de festiviteiten af. Ook dit jaar verwachten de organisatoren een grote toeloop van bezoekers.

Het vuurwerk zelf wordt door een professioneel bedrijf om 19.00 uur afgestoken. De show duurt ongeveer twintig minuten. De toegang is gratis.


Ook Gemonde

krijgt wensboom

Ook de inwoners van Gemonde kunnen dit jaar hun wensen in een dorpskerstboom hangen. De boom wordt zaterdag 12 december geplaatst nabij de kiosk.

Leerlingen van de Sint-Lambertusschool hangen komende week op verschillende momenten hun eigen kerstwensen op. Tijdens de kerstvakantie staat onder de boom een tafel waarop wenskaarten liggen die vervolgens in de boom gehangen kunnen worden.