Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

KERSTFILM 'JOYEUX NOËL' IN RIDDERZAAL STAPELEN

Soldaten verbroederen op Franse slagvelden

De ontroerende film Joyeux Noël uit 2005 is donderdag 17 december te zien in FilmPodiumScopia. De Europese coproductie wordt vertoond in de ridderzaal van kasteel Stapelen, waar een deel van de voorstellingen van FilmPodiumScopia vanaf dit seizoen te zien is.

'Joyeux Noël' vertelt een bijzonder kerstverhaal dat zich afspeelt op de bloederige slagvelden van de Eerste Wereldoorlog en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De Franse regisseur Christian Carion laat zien hoe Franse, Schotse en Duitse soldaten tijdens de eerste kerstavond van de Grote Oorlog in 1914 met elkaar verbroederen en de wapens aan het westelijk front eventjes neerleggen.

De film weet het drama van de gebeurtenissen goed te vangen en daarmee is het een krachtige film over hoop in tijden van angst, zo stellen Wim van Liempt en Jos Vervoort, de initiatiefnemers van FilmPodiumScopia. ,,Het is een film die zeker vlak voor de kerstdagen een groot publiek zal aanspreken en betoveren", zegt het tweetal.

KAARTVERKOOP

Toegangskaarten kosten 6,50 euro en zijn vanaf heden verkrijgbaar bij Hebbes en Jumbo in Boxtel en bij drogisterij Bewust Beter in Liempde. Aan de ridderzaal zijn zolang de voorraad strekt ook kaarten te koop, het aantal zitplaatsen is beperkt. De filmvoorstelling begint om 20.15 uur en wordt ingeleid door Sjaak Beirnaert, directeur van de Assumptie-Stichting in Boxtel.

FOTO BOVEN: Gebaseerd op een waargebeurd verhaal: Joyeux Noël. Soldaten van legers uit Frankrijk, Schotland en Duitsland vierden samen Kerstmis in 1914 en kwamen zo - heel even - tot verbroedering.

Boxtel

Versperdienst

Woensdag 16 december wordt in de kapel van kasteel Stapelen in Boxtel de maandelijkse vesperdienst gehouden. Belangstellenden zijn om 19.30 uur welkom voor rust, stilte en gebed. De dienst staat in het teken van een actueel thema.