Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

REGIO BOXTEL MAAKT ZICH OP VOOR DE FEESTDAGEN

Een kerstwens? Je kunt de boom in!

Al enkele jaren kunnen mensen wensen of gedachten voor de feestdagen ophangen in de speciale kerstboom van de wijk Selissenwal. Die staat er ook nu weer. Maar dit jaar zijn op nog twee plekken van dergelijke grote wenssparren geplaatst: bij winkelcentrum Oosterhof en op de Markt in Boxtel. Tijdens de diverse decemberfestiviteiten, zoals de tweedaagse Kerstfair in het centrum en de kerstmarkt in Selissenwal in het komende weekend, kan een wens in de boom worden gehangen. En wie weet wordt die vervuld...

De wensbomen zijn een initiatief van Beleef Boxtel, de gemeente, de winkeliersverenigingen van Oosterhof en Selissen, centrumondernemers, Omroep Dommelland en Brabants Centrum. Iedereen mag een kunstwerkje maken met een wens die in één van de bomen wordt gehangen. De organisatie vraagt mensen op de achterkant hun gegevens te vermelden, zodat ze na afloop een aantal wensen zal vervullen. Alle wensbomen blijven tot en met Tweede Kerstdag staan.

kerstfair

Winkelcentrum Selissen staat zaterdag 12 december in het teken van de traditionele kerstmarkt. Dit jaar is gezorgd voor een spectaculaire afsluitingsact: een vuurspuwer. In het centrum vindt zaterdag 12 en zondag 13 december een Kerstfair plaats. Beide dagen zijn de winkels geopend. Daarnaast zijn er vele attracties voor de jeugd.

Liempde pakt morgen, vrijdag 11 december, uit met de kerstmarkt Liemt Lopt Uit. Zo staan ondernemers van Op Liemt Gemunt en particulieren met kraampjes rondom het Raadhuisplein. Bovendien wordt die avond het startsein gegeven voor de Kribkesroute. Bijna tweehonderd Liempdenaren gaven gehoor aan de oproep van Anton van de Ven om een kerststal buiten of voor het raam te zetten.

In Gemonde wordt zaterdag 12 december een nieuw evenement georganiseerd: Kerstfair Gemonde. Op de fair bemannen ondernemers allerlei stands en kunnen kinderen op de foto met de kerstman.

Kijk voor alle activiteiten tijdens de kerst op pagina's 20 tot en met 24.

FOTO BOVEN: Horecaondernemer Mark van de Moosdijk en Berry de Bresser van Van Pinxteren plaatsten dinsdagmiddag de wenskerstboom op de Markt in Boxtel. Dit jaar staan er liefst drie sparren in Boxtel. (Foto: Peter de Koning).