PUBLIEK ZIET ACHT TREFFERS

Nonchalant ODC verliest in Helvoirt

ODC had uit bij nummer twee Helvoirt grote delen van de wedstrijd het beste van het spel. Maar momenten van onoplettendheid en nonchalance nekten de Boxtelse tricolores. Na zeven minuten stond het al 2-0 voor de thuisploeg. Door de nederlaag is ODC naar de tiende plaats gezakt met 14 punten uit twaalf wedstrijden.

ODC en Helvoirt maakten er vorig seizoen een waar spektakelstuk van in de laatste competitieronde. In een bizarre wedstrijd waarin de tricolores moesten verliezen om zich te plaatsten voor de nacompetitie, won de thuisploeg destijds met 6-4. In het nieuwe seizoen is Helvoirt opgeklommen naar de tweede plaats op de ranglijst. Het team moet het vooral hebben van de beide spitsen Menno van Hattum en Rico de Laat die eerder respectievelijk negen en acht keer het net hadden gevonden.

ODC was dus gewaarschuwd maar desondanks kon Van Hattum al na een halve minuut raak koppen. Wie dacht dat de gasten wel wakker zouden zijn had het lelijk mis. Vijf minuten later werd Van Hattum opnieuw gelanceerd en wist hij doelman Coen Hermans voor de tweede keer te passeren. Het duurde een kwartiertje voor ODC wat beter in de wedstrijd kwam. Het leverde meteen de aansluitingstreffer op. Sjoerd van Lokven bereikte met een mooie steekpass Aerd van Brunschot die koelbloedig afrondde: 2-1. Een minuut later werd het zelfs 2-2. Ido Pijnenburg bereikte Van Brunschot die zich opnieuw van zijn tegenstander ontdeed en voor de tweede keer Helvoirt-doelman Jordy van der Zande passeerde.

NIET ADEQUAAT

ODC kwam na rust sterk uit de kleedkamer. Uitblinker Van Brunschot worstelde zich in de 46e minuut langs een paar tegenstanders en had pech dat zijn bekeken schot via de lat het veld weer in kwam. Een minuut later had invaller Lex van den Biggelaar de 2-3 op zijn schoen na een mooie combinatie op het Boxtelse middenveld, maar de inzet van de A-junior werd door Van der Zande gekeerd.

Een volgend Boxtels doelpunt hing in de lucht maar zoals dat wel vaker gaat in het voetbal viel de treffer aan de andere kant. De ODC-defensie greep niet adequaat genoeg in bij een diepe bal op Van Hattum waarna de Helvoirtse topscorer liet zien maar heel weinig tijd en ruimte nodig te hebben om te scoren: 3-2. Drie minuten later was er een nieuwe uitval van de thuisploeg waarbij doelman Hermans namens ODC ingreep maar daarbij wel Van Hattum naar de grond werkte. De Laat rondde de toegekende strafschop feilloos af: 4-2.

Ruim een kwartier voor tijd gaf Bas van der Pasch de Boxtelse fans weer hoop door een voorzet vanaf links van Bart Dammers binnen te koppen: 4-3. In de hectische slotfase zette ODC alles op alles om alsnog de gelijkmaker te scoren. Van Brunschot kreeg de beste kans daarop maar vijf minuten voor tijd stuitte ook hij op Van der Zande. Diep in blessuretijd besliste De Laat de wedstrijd definitief door uit een counter 5-3 te scoren.

Voetballend gezien was het best aardig wat ODC liet zien. Met iets meer concentratie in verdedigend opzicht hadden de punten mee naar Boxtel genomen kunnen worden. Zondag 13 december wordt de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop gespeeld. In sportpark Molenwijk ontvangt ODC tegenstander EVVC uit Vinkel.

Duivensport

Hokshow De Luchtpost

De Boxtelse postduivenvereniging De Luchtpost houdt zaterdag 12 december een hokshow in het clubgebouw aan de Molenwijkseweg. De leden laten één oude en één jonge duivin keuren. De duiven kunnen tussen 17.00 en 17.30 uur worden afgeleverd. De hokshow is vanaf 20.00 uur toegankelijk voor het publiek. Tevens worden die avond de kampioenen van afgelopen seizoen gehuldigd.