Dave Brokken uit 's-Hertogenbosch werkt sinds enkele maanden bij het Liempdse bedrijf Two Design. ,,Dit is wat ik altijd wilde...
Dave Brokken uit 's-Hertogenbosch werkt sinds enkele maanden bij het Liempdse bedrijf Two Design. ,,Dit is wat ik altijd wilde..." (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

DAVE BROKKEN VOELT ZICH HELEMAAL THUIS BIJ TWO DESIGN

'Deze job is een geluk bij een ongeluk'

HENK VAN WEERT

Hij werkt er pas sinds oktober. Maar het voelt alsof hij al jarenlang aan Two Design op het Liempdse bedrijventerrein Daasdonk verbonden is. Dave Brokken uit 's-Hertogenbosch was twintig jaar in dienst bij Organon in Oss, maar kreeg vier jaar geleden bij de zoveelste reorganisatie zijn ontslag. ,,Achteraf gezien niet erg. Ik mag nu de dingen doen die ik leuk vind. Ook al moet ik nog veel leren, het is een geluk bij een ongeluk dat ik hier terecht ben gekomen."

Toen Brokken (42) begon bij Organon was het nog een familiebedrijf. ,,Waar mensen elkaar kenden. Maar na de overname door de Amerikanen veranderde het in een multinational waar het een komen en gaan was van medewerkers", vertelt de Bosschenaar. Niet dat hij er uit zichzelf zou zijn vertrokken overigens. ,,Nee, als ik mijn ontslag niet had gekregen, zou ik vast en zeker nóg werken. In die zin was ik wel een beetje vastgeroest, merk ik nu."

Min of meer bij toeval kwam Brokken bij Two Design Reklamemakers terecht. En niet alleen bij dát bedrijf, want in zijn pand op het Liemdpse bedrijventerrein Daasdonk, runt Henri Schalkx meer ondernemingen. Met Two Design houdt hij zich bezig met belettering van onder meer auto's en winkelpanden, maar ook met lichtreclame.

EVENEMENT EN SHOW

Daarnaast is er VDS Evenement & Show, het bedrijfsonderdeel waarmee het allemaal ooit begon en dat zijn oorsprong heeft in de drive-in-show waarmee Schalkx als tiener al feesten en partijen opluisterde. ,,Die drive-in-discoshows verzorgen we nog altijd, maar daarnaast ook lasershows, productpresentaties, bedrijfsopeningen, licht & geluid en standbouw tijdens beurzen en evenementen", vertelt de eigenaar.

Een derde onderdeel van zijn bedrijf heet


Jeugddetentie

voor overvaller

tankstations

De rechtbank in 's-Hertogenbosch heeft een 17-jarige jongen die begin dit jaar twee tankstations in Boxtel overviel veroordeeld tot een celstraf van tien maanden. Naast jeugddetentie moet de tiener de slachtoffers en de gedupeerde tankstations een schadevergoeding betalen van ruim 2.600 euro.

Eind februari liep de jongen het Shell-tankstation aan de Schijndelseweg in Boxtel binnen. Hij bedreigde een medewerker met een mes en vroeg om geld uit de kassa. De jongen ging er uiteindelijk met een bedrag van bijna 200 euro vandoor.

Een paar dagen later probeerde hij hetzelfde bij het BP-tankstation aan de Baanderherenweg in Boxtel. Hij bedreigde twee medewerkers met een mes, maakte richting één van hen stekende bewegingen en eiste geld. Toen ging hij er zonder buit vandoor.

Volgens de rechter is het zeer ernstig dat de jongen met een mes dreigde. ,,Dit is voor slachtoffers een bijzonder traumatische ervaring waar zij nog jarenlang last van kunnen hebben", zo sprak de rechter volgens Omroep Brabant. De 17-jarige jongen wil zich niet laten begeleiden door jeugdreclassering. Om die reden legde de rechtbank een relatief forse straf op.

Onlinediscowinkel.nl en is de leverancier van onder meer mengpanelen, speakers, specials effects en flightcases.

BELETTERING

,,Momenteel leer ik vooral de kneepjes van het vak op het gebied van belettering", vertelt Brokken. Dat hij in een bedrijf terecht is gekomen waarin entertainment een belangrijke rol speelt, vindt Brokken extra aantrekkelijk.

,,Ik maak al 25 jaar muziek als toetsenist in diverse bandjes. Onder meer in de Boxtelse formatie Stoke. Na mijn ontslag ben ik met een vriend van me een eigen entertainmentbedrijf gestart, maar al snel bleek dat het werken als zelfstandige toch niet echt mijn ding was. Dat ik nu toch in deze branche actief kan zijn, spreekt me enorm aan. Bovendien is het werken in een klein bedrijf met vijf medewerkers heel wat fijner dan in een grote onderneming als Organon, merk ik nu."

15.800. Dat is het aantal arbeidsplaatsen in de gemeente Boxtel. In de serie 'Werken in Boxtel' biedt Brabants Centrum wekelijks een kijkje op de werkvloer bij een lokale onderneming.

FOTO BOVEN: Dave Brokken heeft zijn draai gevonden bij Two Design Reklamemakers in Liempde. Dinsdag legde hij de laatste hand aan informatieborden die gisteren bij de milieustraat van de gemeente Boxtel zijn geplaatst. (Foto: Albert Stolwijk).