Het Projectkoor Boxtel telt dit jaar 64 zangers en zangeressen en wordt voor het eerst gedirigeerd door Kees Doevendans. (Foto: Rini van Oirschot).
Het Projectkoor Boxtel telt dit jaar 64 zangers en zangeressen en wordt voor het eerst gedirigeerd door Kees Doevendans. (Foto: Rini van Oirschot). Foto: Rini van Oirschot

KEES DOEVENDANS NIEUWE DIRIGENT

Projectkoor vervolgt kersttraditie

Tijdens het altijd drukbezochte kerstconcert van het Projectkoor Boxtel klinken woensdagavond 16 december werken van Bach, Schubert, Puccini, Saint-Saƫns, Parry en Rutter. Kees Doevendans heeft de muzikale leiding in de Sint-Petrusbasiliek.

Het Projectkoor bestaat uit 64 leden en wordt ondersteund door een orkest van twintig musici. Solistische medewerking wordt verleend door oud-Boxtelaar Rob Hazenberg (bas-bariton) en organist Hans van der Haagen. Het optreden in de Sint-Petrusbasiliek begint woensdag 16 december om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Wel wordt gecollecteerd voor een bijdrage in de organisatiekosten. Er worden beeldschermen geplaatst zodat ook de luisteraars in de zijbeuken de verrichtingen van het koor kunnen zien.

Zaterdag 12 december krijgen de genodigden van de jaarlijkse bijeenkomst van het Platform Mensen met een beperking Boxtel een voorproefje. Een dag later, zondag 13 december wordt het programma vanaf 15.00 uur uitgevoerd in Sint-Servatiuskerk aan de Markt in Schijndel.

Ruim twintig jaar leidde Adri Aalbers vol overgave het gelegenheidskoor dat steeds wordt samengesteld uit leden van diverse andere zanggroepen, maar waarbij ook individuele vocalisten aansluiten. Samen met organist Hans van der Haagen stond de eerder dit jaar overleden dirigente aan de wieg van het Projectkoor.