Jaarlijks verzorgt De Aggemarvanhuisaf Band rond de jaarwisseling een Oudjaarsbal. Nu is gekozen voor een Foutjaarsbal... (Foto: Gerard Schalkx).
Jaarlijks verzorgt De Aggemarvanhuisaf Band rond de jaarwisseling een Oudjaarsbal. Nu is gekozen voor een Foutjaarsbal... (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

'REMBRANDT WORDT ULTIEME FEESTCAFÉ'

Aggemarvanhuisaf Band kiest voor 'foute' muziek

Niet een Oudjaarsbal zoals in voorgaande jaren, maar een Foutjaarsbal. En niet vlak voor de jaarwisseling, maar al vóór Kerstmis. De Aggemarvanhuisaf Band laat zich zaterdag 19 december in grand café Rembrandt inspireren door de Top 500 van het Foute Uur van radiozender Q-Music. Vier vocalisten treden op met het orkest dat zich opnieuw ontpopt als bigband: Charlotte Pennings, Bas Meijs, Fenne van Wuijtswinkel en Eline Chavanu.

De zaal van Rembrandt wordt het ultieme feestcafé van Boxtel, glundert klarinettist Desiree van Weert die het optreden mede organiseert: ,,Met nummers zoals I Will Survive, YMCA en Can't Take My Eyes Off You zal de foute sfeer er snel in zitten." Een dresscode is er niet, iedereen is vrij om aan te trekken waar hij of zij zich lekker in voelt.

MEEZINGERS

Tien jaar geleden startte Q-Music met het dagelijkse ochtendprogramma Het Foute Uur waarin meezingers van artiesten als ABBA, Boney M, George Baker en Luv' centraal staan. De Top 500 van het Foute Uur stond tot voor twee jaar bekend als de Foute 111. De hitlijst stond aan de basis van het programma dat De Aggemarvanhuisaf Band voor het Foutjaarsbal heeft samengesteld.

Fans van De Aggemarvanhuisaf Band moesten het jaarlijkse optreden in Rembrandt vorig jaar missen. Toen pakte het orkest vlak vóór de kerstdagen uit met het muziekgala Remember the Dreams waarin mensen met een beperking in de spotlights kwamen met zang, muziek en dans. Precies een jaar later is weer gekozen voor een kleinschaliger opzet en keren de muzikanten terug naar hun vertrouwde feestzaal aan de Rechterstraat om een voorschot te nemen op de naderende jaarwisseling.

De kaartverkoop voor het Foutjaarsbald is in volle gang. Entreebewijzen kosten vijf euro en zijn te koop in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat 56. Telefonisch bestellen kan ook bij voorzitter Ans van Weert via (0411) 68 53 31.

De zaal gaat 19 december om 20.00 uur open; het optreden begint om 21.00 uur.


Benefietavond
voor wezen en
Vincentius

Het Wereldkoor en de Boxtel City Band verzorgen morgenavond, vrijdag 11 december een kerstconcert voor weeskinderen in Congo en de kerstpakkettenactie van de Vincentiusvereniging. Het optreden vindt plaats in gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof.

Er klinkt een mix van de bekende kerstmelodieën tot aan liederen die worden gezongen in verschillende werelddelen.

De kinderen in Congo hebben het moeilijk vanwege de oorlogen en corruptie. Met de opbrengst van deze avond helpen koor en orkest deze jeugd om weer naar school te gaan. De Vincentiusvereniging deelt met onder meer het geld van het benefietconcert extra kerstpakketten uit aan minderbedeelden in Boxtel en omgeving. In De Walnoot staat ook een kraam waar handgemaakte sfeerlichten worden verkocht. Daarnaast is er een enveloppenloterij met gesponsorde prijzen.

De benefietavond begint om 20.00 uur en de toegangsprijs bedraagt twee euro.