Yannic van Gerven (Essche Boys) in duel met DVG-speler Martijn Caarls. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

LIEMPDENAREN WINNEN DERBY IN VIERDE KLASSE

DVG maakt na rust korte metten met Essche Boys

In de vierde klasse stonden zondag twee ploegen tegenover elkaar die beide al enkele weken op rij geen punten behaalden. En dus was zowel gastheer Essche Boys als DVG erop gebrand een goed resultaat neer te zetten in de derby. De Liempdenaren trokken aan het langste eind en wonnen met 0-3.

In de eerste helft maakte Essche Boys het meeste aanspraak op de zege. Jethro van Gerven, spelend in de punt van de aanval, wist tweemaal een medespeler naar het vijandelijk doel te lanceren, maar beide keren pareerde keeper Sander van Eeuwijk deze aanvallen. Tussendoor was DVG eenmaal gevaarlijk met een kopbal van Martijn Caarls die buiten bereik van doelman Guus Doggen de lat trof.

In de slotfase van de eerste helft was er een uitbraak van DVG waarbij de aanvaller onreglementair werd afgestopt in het strafschopgebied. De daarop toegekende penalty werd feilloos binnengeschoten door Daan Voets. Op jacht naar de gelijkmaker in de slotminuten van de eerste helft kreeg Essche Boys drie corners. Bij de laatste hoekschop werd de inzet van Kees Vugs van de lijn gehaald door een DVG-verdediger.

In de rust werd Vugs vanwege een hoofdblessure vervangen door Pim Laansma. Na de spelhervatting was het eerste schot op doel afkomstig van Essche Boys. Jethro van Gerven stuurde zijn broer Yannic.

E2: Essche Boys – Emplina        09.30

via de rechterflank diep de Liempdse helft op. Zijn schot miste echter precisie en verdween naast het doel. Voor Jethro van Gerven was dit tevens zijn laatste actie van de wedstrijd. Met een blessure moet hij zich laten vervangen door A-junior Rick van Kasteren.

In het vervolg van de wedstrijd nam DVG duidelijk de overhand. In de 60e minuut werd de beslissende 2-0 op het bord gezet door een harde schuiver van Bart de Windt. Vele kansen volgden nog, maar uiteindelijk werd alleen nog een derde treffer geproduceerd door de bezoekers uit Liempde die op basis van hun spel in de tweede helft verdiend de overwinning veilig stelden.

F5: DVG - Boekel Sport        09.30

FOTO ONDER: Yannic van Gerven (Essche Boys) in duel met DVG-speler Martijn Caarls. De Liempdenaren wonnen met 0-3. (Foto: Hans Verberk).