HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 52 83 708. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie. 'Wat moet ik nou doen?', is een vraag die we onszelf regelmatig stellen. We leven immers in een wereld en een tijd waarin veel keuzes mogelijk zijn. Misschien wel te veel keuzes. De mensen in het evangelie stellen deze vraag aan Johannes de Doper. Wij stellen vandaag ook aan God de vraag: 'Wat moeten wij doen?'.

* Bisschoppelijke adventsactie. In de eucharistievieringen van dit weekend wordt aandacht besteed aan de adventsactie. Duizenden mensen in Nederland zetten zich belangeloos in voor hun medemensen elders in de wereld. Zij voelen zich geroepen om in actie te komen. De Adventsactie geeft deze vrijwilligers een steuntje in de rug: kleinschalig, doordacht en toegewijd, onder het motto: groot doen, klein denken. De werkgroep MOV zal in de overweging hier nader op ingaan. Na afloop van de vieringen is er een collecte.

* Liturgische kalender. Maandag 14 december: heilige Johannes van het Kruis, priester en kerkleraar.

* Parochiesecretariaat. Het secretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.00. Het telefoonnummer is (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden hoort men via het antwoordapparaat welk nummer men voor dringende zaken kan bellen.

* Uit de agenda. Maandag 14 december 10.30: ziekenwerkgroep (inpakken) pastoraal centrum Duinendaal; woensdag 16 december 19.30: geloofsgroep pastoraal centrum Duinendaal; woensdag 16 december 19.30: geloofsgroep pastoraal centrum Duinendaal; woensdag 16 december 20.00: vergadering collectanten pastoraal centrum Duinendaal.

* Doop. In de parochie worden zondag Benjamin van Wilpe en Sietse van den Oetelaar gedoopt. Moge zij uitgroeien tot gelukkige en gelovige christenen.

* Boeteviering Kerstmis. Ter voorbereiding op het kerstfeest vindt in de Heilig Hartparochie voor alle parochianen één boeteviering plaats die zal worden gehouden op dinsdag 15 december om 19.00 in de Sint-Petrusbasiliek. Voorganger is pastoor J. Grubben. Gelegenheid voor privébiecht is er na afloop van de boeteviering of na afspraak met één van de priesters.

* Misintenties Kerstdagen. De parochie vraagt iedereen zo spoedig mogelijk de misintenties voor de kerstdagen en de jaarwisseling op te geven, zodat ze tijdig en correct verwerkt kunnen worden. Voor publicatie in Brabants Centrum dienen deze uiterlijk op zondag 13 december, maar liever al eerder bij het parochiesecretariaat binnen te zijn. Als misintenties later worden opgegeven, worden deze uiteraard wel afgelezen in de mis.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria v. Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringstraat 22, tel. 67 85 14 of via het parochiesecretariaat, tel. 67 22 15.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 eucharistieviering met samenzang; zondag 09.00 (stille mis) en 10.30 (hoogmis met Sint-Petruskoor). Voorganger is pater H. de Visser. Leden van de MOV-groep geven een toelichting op de adventsactie.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis zingt het Sint- Petruskoor de vaste gezangen uit Missa XVII in Dominicus Adventus et Quadragesimae – Gregoriaans.

* Orgelprogramma. Pachelbel: Nun komm, der Heiden Heiland; Bach: Fantasia in C-dur; Zipoli: Pastorale; Pachelbel: Toccata.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Vera Bergman (jgt); Piet v.d. Broek (mgd); overl ouders Van de Loo- v.d. Aa, kinderen en kleinkinderen; levende en overleden leden gilde St.-Barbara & St.-Joris; Jan van der Made.

ZONDAG 09.00 Mieke v.d. Brand-Raaijmakers (jgt); Piet en Door v. Tongeren- v.d. Biggelaar. 10.30 Piet Lavrijsen (jgt); Anneke Peijnenburg (mgd); Jan Timmermans (mgd); witte zuster Johanna v. Lieshout (mgd); witte zuster Irma Fijt (mgd); Annemie v.d. Boogaard- v.d. Broek (mgd); Renze de Waal; overl. ouders Backx- v. Gils.

MAANDAG 09.00 voor alle parochianen.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen. 19.00 Boeteviering.

WOENSDAG 09.00 Jan Rutten (jgt).

DONDERDAG 09.00 voor alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 voor alle overleden families.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering; intenties voor José v.d. Pasch-Witlox (jgt); vader Van den Akker. De paters Mart Lemmens en Piet Wouters vieren op 18 december hun gouden priesterfeest.

DONDERDAG 09.30 gebedsviering.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZATERDAG 19.00 voorganger en preek kapelaan Geoffrey de Jong. Samenzang onder leiding van Antoinette v. Roosmalen. Intenties voor Wim v. Abeelen (verj); Ties Spierings (verj); Jan en Marietje v.d. Laar- v. Overdijk.

ZONDAG 10.00 voorganger en preek kapelaan Geoffrey de Jong. Jeugdadventmis met presentatie communicanten eerste heilige communie en vormsel. Intenties voor Tonnie v.d. Laar-Robben en Wil (mgd); Riek v.d. Laar- v. Rijbroek; Rieky Nouwens- v. Weert.

MAANDAG 10.00 stille mis.

DONDERDAG 10.00 stille mis.

MEDEDELINGEN

* Gebed. God. Hij weet hoe uw volk met geloof uitziet naar het feest van Christus' geboorte. Wij bidden U: laat ons de vreugde van dit heilmysterie beleven en dit feest steeds weer met blijdschap vieren. Door onze Heer.

* Drainagewerkzaamheden afgerond. Gisteren heeft de oplevering plaatsgevonden van de drainagewerkzaamheden op de begraafplaats in Liempde. Deze zijn voorspoedig verlopen. Nu wordt een periode de waterafvoer goed in de gaten gehouden, waarna het parochiebestuur dit voorjaar een besluit neemt onder welke voorwaarden er weer begravingen op het gedraineerde gedeelte van de begraafplaats (Vak A en B) plaats kunnen vinden.

* Bloemen op de begraafplaats. Dankzij de milde temperatuur hebben de bloemen die voor Allerzielen op de graven zijn geplaatst het lang volgehouden. Nu beginnen de meeste boeketten te verwelken. Vriendelijk verzoek om de bloemen uiterlijk 20 december te verwijderen. Daarna worden ze vanuit het begraafplaatsbeheer verwijderd. Dat geldt ook voor plantjes die buiten de uitgifte van een graf zijn geplaatst.

* Misintenties Kerstmis. Graag uiterlijk zaterdag 12 december de misintenties opgeven voor de kerstvieringen in de Sint-Jans Onthoofdingkerk. De tijden staan op de website: www.heilighartparochie.nl.

* Heilige mis doordeweeks. Met ingang van heden vervalt voor de weekdiensten het bidden van de rozenkrans en de aanbidding van het Allerheiligste. De reguliere weekdiensten zijn dan op maandag en donderdag om 10.00.

* Heilige missen vanaf 2016. Met ingang van 1 januari zijn er enkele wijzigingen in de mistijden. Op zaterdag blijft de tijd ongewijzigd: 19.00. De hoogmis op zondag wordt weer op 09.30 gezet. Doordeweeks is er vanaf komend jaar ook elke ochtend om 09.00 uur een heilige mis, met uitzondering van de vrijdagochtend.

* Welkom. Zaterdag tussen 10.00 en 12.00 zijn parochianen welkom in de pastorie, voor een kop koffie of thee, een persoonlijk gesprek met de kapelaan en/of het opgeven van een misintentie.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZONDAG 10.30 woord- en communieviering met zang van Lencante en medewerking van de kinderen van de Sint-Theresiaschool. De collecte is voor een project in Cambodja dat kansarme kinderen ondersteunt met veilige huisvesting, kwalitatief onderwijs, voeding en alle andere levensbehoeften. Intenties voor Gerard v.d. Heijden (jgt); overl. ouders Van der Heijden- v. Beljouw; overl. ouders Schraven-Schimmel en hun dochters Liesbeth en Bernadette en schoonzoon Hans; Sjaak Pijnenburg (jgt); bijzondere intentie; Koosje v. Zoggel- v.d. Heijden (trouwdag); Marinus Pijnenburg, overl. ouders Pijnenburg-Willems.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. De misintenties kunnen tot maandag 12.00 opgegeven worden bij pastor Van den Tillaart of bij Helma Rombouts. Dan worden ze in Brabants Centrum opgenomen. Misintenties die later binnenkomen worden niet in de krant vermeld maar wel in de viering afgelezen.

* Agenda. 14 en 15 december: ziekenbezoekgroep in verband met Kerstmis; 15 december: contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel; 18 december: kerstviering KBO Lennisheuvel.

* Bereikbaarheid contactgroep Sint-Theresiakerk. Pastor: Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel: Jan van Kasteren tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Joke Jansen, tel. 67 44 70 en Helma Rombouts, 67 25 94. Misintenties: Helma Rombouts, tel. 67 25 94 of bij pastor Van den Tillaart. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart rechtstreeks bij de pastor. De Uitwijk is op maandag open van 10.00 tot 12.00. Meestal is de pastor aanwezig om mensen te woord te staan. Er kunnen dan ook misintenties worden opgegeven.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering. Voorganger is pastoor J. Grubben. Intenties voor Janske, Frans en Frits v.d. Aker; Ceel en Nelly Stevens-Verstappen; Annie v. Hommel- v.d. Boogaart; voor de parochie. Tijdens deze viering zal het licht dat op de eerste zondag van de advent in de Sint-Petrusbasiliek is ontstoken door twee parochianen uit Liempde worden binnengedragen.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in Het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor N. Smulders. Iedereen is welkom.

MEDEDELINGEN

* Voorbereiding eerste communie. Vrijdag 11 december is de eerste bijeenkomst voor de kinderen die op 10 april hun eerste communie doen.

* Overleden. In de parochie is Gerrit Haerkens (89) overleden. Moge hij nu voorgoed delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Misintenties Kerstmis. Op kerstavond is er een eucharistieviering om 18.00 met zang door Innovation. Op Eerste Kerstdag is er een eucharistieviering om 10.00 met zang door het dameskoor. De viering van Tweede Kerstdag om 10.00 is met samenzang. Intenties dienen vóór 13 december opgegeven te worden, zodat ze op tijd verwerkt kunnen worden voor vermelding in de volgende editie van Brabants Centrum, die 17 december verschijnt.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot. Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, telefoon (0411) 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met samenzang. Intenties voor overl. familieleden Van den Broek en Verbruggen; Elly v. Beurden-Wolke; overl. familieleden Van Kempen- v. Eindhoven; Piet v. Grinsven; An v.d. Steen-de Koning.

DINSDAG 19.00 vespers, liturgisch avondgebed.

MEDEDELINGEN

* Adventscollecte. Deze collecte staat zaterdag in het teken van de vluchtelingen.

* Extra vieringen. Dinsdag 22 december om 19.00 boeteviering ter voorbereiding op het kerstfeest. Donderdag 24 december (kerstavond) 19.00 viering voor klein en groot; 21.00 nachtmis met gemengd koor. Vrijdag 25 december (Eerste Kerstdag) 10.00 eucharistieviering met medewerking van fanfare Sint-Lambertus. Zaterdag 26 december (Tweede Kerstdag) is er géén eucharistieviering. Op beide kerstdagen is de kerk van 14.00 tot 16.00 open. Donderdag 31 december, oudejaarsdag, is er om 19.00 een eucharistieviering met gemengd koor. Zaterdag 2 januari is er een eucharistieviering om 18.30 met gemengd koor; na afloop gelegenheid tot uitwisselen Nieuwjaarwensen in het parochiezaaltje.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst die geleid wordt door mevr. ds. M. van den Beldt uit Vught. Voor de kinderen is er korte Paks. De kinderen komen eerst in de kerk en gaan daarna naar hun eigen dienst. Zij werken aan het adventsproject 'Hoe laat is het?'. Organist is Hans van der Haagen.

MEDEDELINGEN

* Nieuwe liederen. Elke zondag voor de dienst om 09.45 zingen van nieuwe liederen.

* Kerstconcert projectkoor. Woensdag 16 december 20.00 kerstconcert van het Projectkoor in de Sint-Pretrusbasiliek.

* Kerstmaaltijd. Vrijdag 18 december 15.30 kerstmaaltijd 70-plussers in De Schakel.

* Bereikbaarheid predikant. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.


Aanlevertijden

kerkberichten

Brabants Centrum

In de aanloop naar Kerstmis bericht de redactie van Brabants Centrum de komende weken uitgebreid over tal van kerstconcerten en andere activiteiten die voorafgaand aan en tijdens de feestdagen gehouden worden. Ook krijgen alle parochies uitgebreid de ruimte hun kerstvieringen aan te kondigen.

In de editie van donderdag 17 december blikken de kerkberichten van alle parochies vooruit op de vierde zondag van de advent en Eerste en Tweede Kerstdag. Alle eucharistievieringen en andere activiteiten in de kerken kunnen in deze krant aangekondigd worden. De kerkberichten dienen uiterlijk maandag 14 december bij de redactie te worden aangeleverd, zodat ze tijdig verwerkt kunnen worden.

De kersteditie van Brabants Centrum verschijnt op dinsdag 22 december en bevat ook een pagina waarin de kerkberichten voor de periode van zaterdag 26 december tot en met vrijdag 1 januari worden vermeld. Omdat de kersteditie eerder verschijnt dan de reguliere krant, dienen deze kerkberichten uiterlijk vrijdag 18 december ingeleverd te worden.