Afbeelding
Foto: Henk van Weert

Adventsactie Heilig Hartparochie voor moeder en kind in Cambodja

Tijdens de Adventsactie in de vier weken vóór Kerstmis besteedt de werkgroep Missie, Ontwikkeling en Vrede van de Heilig Hartparochie aandacht aan een project in Cambodja. 'Help de moeder zorgen voor het kind', luidt de titel van de actie.

Cambodja ligt in Oost-Azië en grenst aan Thailand en aan Vietnam. Het doel van het project is: moeders helpen om hun kinderen een betere toekomst te bieden. De stichting waarmee de Adventsactie contact heeft, ondersteunt kansarme jeugd met veilige huisvesting, kwalitatief onderwijs, voeding en alle andere levensbehoeften. De vijftien kinderen van 5 tot 19 jaar die worden geholpen, zijn blootgesteld aan huiselijk geweld, drugs- en alcoholmisbruik. Hun ouders kunnen niet meer voor hen zorgen vanwege ziekte (waaronder HIV) of extreme armoede, veel voorkomende problemen in de sloppenwijk An Dong Village van hoofdstad Phnom Penh. Die ontstond nadat de regering de bewoners verdreef uit een centrale wijk langs de rivier. Dit zorgde voor veel problemen: de families wonen nu te ver buiten de stad om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Het kost meer om naar de stad te reizen, dan een dag werken oplevert.

In het weekend van zaterdag 12 en zondag 13 december wordt in de eucharistievieringen aandacht gevraagd voor dit project. Er wordt na afloop van de missen bij de uitgang van de kerk een extra collecte gehouden. (Foto: www.adventsactie.nl).