Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Lokaal talent treedt op in RTL4-programma

Wesley en Zénia in 'Playback je gek'

De Liempdse entertainer Wesley van Houtum en de Boxtelse Zénia Faial Morais zijn zaterdag 5 december vanaf 20.00 uur te zien in het RTL4-programma 'Playback je gek' dat gepresenteerd wordt door Jandino Asporaat.

Wesley en Zénia hadden elkaar nog nooit ontmoet, toen ze toevallig allebei terecht kwamen bij de opnames voor 'Playback je gek'. Wesley vertelt: ,,Ik dacht meteen: hoe is het mogelijk? Iemand uit Boxtel die op dezelfde dag meedoet als ik." Zénia valt de jonge Liempdenaar meteen bij: ,,We hebben elkaar écht gevonden. 'Besties for life' noemen we dat!"

Schijnwerpers

Al op jonge leeftijd wist Wesley dat hij later in de schijnwerpers wilde staan. Het playbackprogramma lijkt de ideale opstap. ,,Vroeger wilde ik altijd in 'Goede tijden, slechte tijden' spelen. Nu het karakter Lucas vertrekt, ben ik de perfecte opvolger. Bij RTL4 hebben ze mijn gegevens, dus laat ze maar bellen."

Ook Zénia had van jongs af aan al de wens om op de bühne te staan. ,,Ik heb een vierjarige toneelopleiding gedaan en speel al ruim tien jaar allerlei theaterstukken. Nu doe ik mee met Teejatergroep de Orion in Lennisheuvel. We werken aan Shakespeare's Midzomernachtsdroom, waar ik best een grote rol in heb. Ik ben een echt podiumbeest. Ik was ook totaal niet zenuwachtig voor mijn optreden in de tv-show."
De collega's van Zénia gaven haar, bij wijze van een grap, op voor het programma. ,,Ze vonden een playbackshow wel passend voor mij. Ik zing de hele dag op het werk, maar ik kan niet zingen."

Boodschap

Beiden zijn geheimzinnig over de act die ze hebben opgevoerd bij de RTL4 show, hoewel Zénia wel loslaat dat het een nummer van Jennifer Lopez betreft. Wesley vult aan: ,,Mijn optreden is voor sommige mensen misschien shockerend of overdreven, maar voor mij is het normaal. Ik wil met het nummer dan ook de boodschap overbrengen, dat je mag zijn wie je bent en je niets moet aantrekken van anderen."

Op internet is de deelname van het duo een 'hot item'. ,,We krijgen veel positieve reacties, maar ook negatieve. Van achter je toetsenbord is het makkelijk om mensen af te kraken. Ik ben sterker dan dat, de opmerkingen glijden zo van me af," zegt Zénia vastbesloten.

FOTO BOVEN: Wesley en Zénia zijn zaterdag te zien in het programma 'Playback je gek'. (Foto: Peter de Koning).