Deken-schrijver Jos Beerens van het Liempdse gilde Sint-Antonius Abt is zaterdag opgenomen in de Nobele Orde van de Papegay. Hij kreeg in Antwerpen de zilveren medaille van verdiensten opgespeld van deze Europese instelling. (Foto: Gerard Schalkx).
Deken-schrijver Jos Beerens van het Liempdse gilde Sint-Antonius Abt is zaterdag opgenomen in de Nobele Orde van de Papegay. Hij kreeg in Antwerpen de zilveren medaille van verdiensten opgespeld van deze Europese instelling. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

EERBETOON VOOR DEKEN-SCHRIJVER

Gildebroeder Beerens lid
in Nobele Orde Papegay

Jos Beerens, deken-schrijver van het Liempdse schuttersgilde Sint-Antonius Abt ontving zaterdag een Europese onderscheiding. In Antwerpen is hij opgenomen in de Nobele Orde van de Papegay; die heeft de Liempdenaar de zilveren medaille van verdiensten toegekend.

De Nobele Orde van de Papegay is een internationaal instituut dat in 1975 werd ingesteld om mensen te eren die zich inzetten voor de instandhouding van schuttersgilden als sociaal en cultureel erfgoed in Europa. De naam van de broederschap verwijst naar de houten koningsvogel waarop gilden volgens eeuwenoude traditie periodiek schieten met boog of geweer en die algemeen wordt aangeduid als papegaai. Door de jaren heen werden ruim duizend onderscheidingen uitgereikt aan gildeleden in de Benelux, maar ook in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Liechtenstein, Oostenrijk, Zweden en Zwitserland.

Samen met tal van andere gildeleden uit binnen- en buitenland kreeg Beerens de versierselen opgespeld tijdens de investituur, de plechtige inhuldigingsceremonie die de orde die hield in de monumentale Kolveniershof te Antwerpen. De secretaris van het Liempdse gilde ontving de hoge onderscheiding voor zijn jarenlange inzet die hij sinds de heroprichting in 1986 aan de dag legt.

De bijeenkomst in Antwerpen werd naast Beerens bijgewoond door gildehoofdman Roger van Laere en koning Wynand Bressers. Ook de Boxtelse gildehoofdman Jacques Habraken was present. Hij kreeg dezelfde onderscheiding twee jaar geleden uitgereikt. (Foto: Gerard Schalkx).


Woensdag
9 december

BOXTEL, 19.30 uur: kerstconcert in gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof. Uitvoering door veteranenorkest Muziek Houdt Fit en popkoor Transparant, beide uit Schijndel. Kaarten à drie euro zijn te koop bij bloemsierkunst Marimba, Van Beekstraat.

Vrijdag
11 december

BOXTEL, 20.00 uur: benefiet-kerstconcert door het Wereldkoor en de Boxtel City Band in gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof. Entreeprijs twee euro.

Zaterdag
12 december

BOXTEL: kerstfair in het centrum en vanaf 20.00 uur après-ski op de Markt.

GEMONDE, 14.00-20.00 uur: kerstfair in en rond zaal De Schuif, Dorpstraat.

BOXTEL, 16.00-20.00 uur: kerstmarkt Selissenwal.

LIEMPDE, 18.00 uur: lampionoptocht vanaf het Concordiapark naar de Hamsestraat, waar de kerststal van buurtvereniging Roderweg wordt geopend.

BOXTEL, 20.30 uur: Sparkling Music Night, concert door Boxtel's Harmonie en afterparty Swanee Bridge Jazzband in het Jacob-Roelandslyceum, Grote Beemd. Kaarten à 5 euro zijn te reserveren via info@boxtelsharmonie.nl.

Zondag
13 december

BOXTEL, 12.00-17.00: kerstfair.

Woensdag
16 december

BOXTEL, 20.00 uur: kerstconcert Projectkoor Boxtel in de Sint-Petrusbasiliek.

Donderdag
17 december

BOXTEL, 20.15 uur: FilmPodiumScopia vertoont 'Joyeux Noël' in de ridderzaal van kasteel Stapelen. Toegangsprijs 6,50 euro.

Zaterdag
19 december

BOXTEL, 15.00-20.00 uur: Proef de kerst! Kerstmarkt in winkelcentrum Oosterhof.

BOXTEL, 21.00 uur: Foutjaarsbal door De Aggemarvanhuisaf Band in grand café Rembrandt, Rechterstraat 56. Entreeprijs 5 euro.

Zondag
20 december

BOXTEL, 13.30 uur: Ierse kerstsessie in bed & breakfast In Den Boogert aan de Oude Boomgaard 3.

BOXTEL, 13.30 uur: kerstmarkt in en rond gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat.

LENNISHEUVEL, 15.00 uur: kerstspel Ontheemden door ouderentoneelgroep Nooit Gedacht in gemeenschapshuis Orion. Entree 6 euro; kinderen tot 12 jaar 4 euro. Voorverkoop: telefoonnummer (0411) 67 75 59 of e-mail: jdekkersvdh@hetnet.nl.

Maandag
21 december

BOXTEL, 20.30 uur: kerst-in Dükerskoor in grand café Rembrandt, Rechterstraat.

Zaterdag
26 december

BOXTEL, 14.00 uur: Kerst-In gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7. Spelletjesmiddag.

Zondag
27 december

's-HERTOGENBOSCH, 14.30 uur: concert 'Mijn leven is van mij' door zangeres Tessa Berkelmans uit Liempde, met medewerking van Joia Rath, Maarten Koelink en Boys With A Voice. Entreeprijs 10 euro: kaartbespreking: reserveer.tickets@gmail.com.