Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

INWONERS VAN BOXTEL KUNNEN PRODUCTEN AANLEVEREN

Vincentius stelt weer kerstpakketten samen

De Vincentiusvereniging in Boxtel zamelt de komende weken weer producten in om kerstpakketten samen te stellen. De pakketten zijn bedoeld voor inwoners die van een laag inkomen rond moeten komen. ,,Het aantal kerstpakketten dat we moeten samenstellen groeit helaas jaarlijks", constateert bestuurslid Arnold Krielen.

De Vincentiusvereniging Boxtel springt bij als mensen in nood zitten, zo stelt Krielen. ,,En dat doen we ongeacht oorzaak van de zorgen die mensen hebben, geloof, herkomst of geloofsovertuiging en deelt kerstpakketten uit om nog enige glans te geven aan de feestdagen die in het teken horen te staan van licht, verbroedering en een geluk." De financiële middelen om elk jaar weer kerstpakketten samen te kunnen stellen, verkrijgt de Vincentiusvereniging uit zowel donaties als eigen activiteiten, zoals het goed gesorteerde kringloopcentrum aan de Van Leeuwenstraat 5.

Inwoners van Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Gemonde die van een laag inkomen moeten rondkomen en in aanmerking denken te komen voor een kerstpakket, kunnen dat van dinsdag 8 tot en met maandag 14 december aangeven op de website www.vincentiusboxtel.nl onder het kopje 'kerstpakketten'. Daar wordt gevraagd om gegevens in te vullen.

Wie geen computer of internet heeft, kan van woensdag 9 tot en met zaterdag 12 december tussen 13.00 en 17.00 uur een invulformulier ophalen in het kringloopcentrum aan de Van Leeuwenstraat. Deelnemers aan de actie ontvangen een afhaaltijdstip en een code die men op de uitgiftedag moet meenemen. ,,Met alle informatie wordt uiterst vertrouwelijk omgegaan", zo benadrukt Krielen.

De Vincentiusvereniging nodigt particulieren en bedrijven uit om verpakte levensmiddelen in te leveren bij het kringloopcentrum. Schenkers zijn welkom op dinsdag 15, woensdag 16 en donderdag 17 december tussen 13.00 en 17.00 uur. Producten die men graag ontvangt, zijn kerstbrood, koffie en thee, vacuüm verpakte kaas, vlees of vis in blik, ragout, conserven of andere levensmiddelen.

Om gezondheidsredenen mag de uiterste gebruiksdatum niet verstreken zijn en dienen de goederen minstens tot eind januari 2016 houdbaar te zijn.

Meer weten?

Kijk op www.vincentiusboxtel.nl.