Wordt Michael van Gerwen opnieuw wereldkampioen? Hij heeft na een reeks knappe toernooizeges de beste papieren voor een goed resultaat in Alexandra Palace. In 2013 werd de oud-Boxtelaar gehuldigd in zijn toenmalige woonplaats Vlijmen. (Foto: Peter de Koning).
Wordt Michael van Gerwen opnieuw wereldkampioen? Hij heeft na een reeks knappe toernooizeges de beste papieren voor een goed resultaat in Alexandra Palace. In 2013 werd de oud-Boxtelaar gehuldigd in zijn toenmalige woonplaats Vlijmen. (Foto: Peter de Koning). Foto: Marc Cleutjens

DARTER BLIJFT TOERNOOIEN WINNEN

Michael van Gerwen staat

opnieuw op het erepodium

Darter Michael van Gerwen heeft zondag voor de tweede keer in zijn loopbaan de Players Championship Finals op zijn naam geschreven. De 26-jarige oud-Boxtelaar, die eind november al zegevierde bij het EK, de World Series of Darts en de Grand Slam of Darts, rekende in de finale in het Engelse Minehead af met Adrian Lewis.

Van Gerwen versloeg de Engelsman met 11-6 in legs. De vorige keer dat hij het toernooi won, in 2013, was hij in de eindstrijd te sterk voor zijn eeuwige rivaal Phil Taylor. In 2014 ging de titel naar de Schot Gary Anderson, die zich ruim een maand later kroonde tot wereldkampioen.

De halve finales in Minehead werden ook op zondag gespeeld. Van Gerwen versloeg daarin de Noord-Ier Daryl Gurney, die in de kwartfinales te sterk was voor Benito van de Pas. Hagenaar Raymond van Barneveld werd vrijdag in de eerste ronde uitgeschakeld.

Darter Van Gerwen verdiende met zijn eindzege in Engeland een bedrag van bijna 100.000 euro. Lewis hield ruim de helft over aan zijn finaleplaats. Opvallend is dat de afgelopen drie jaar de winnaar van de Players Championship Finals ruim een maand later ook wereldkampioen werd. Dat is dus een gunstig voorteken van Van Gerwen.

DE BESTE PAPIEREN

Het toernooi in Minehead is het laatste toernooi op weg naar de wereldtitelstrijd in Alexandra Palace, die op 17 december begint. Twee jaar geleden werd Van Gerwen wereldkampioen. Ook nu heeft hij volgens kenners de beste papieren om de finale te halen en daarin de winst te pakken.

FOTO BOVEN: Wordt Michael van Gerwen opnieuw wereldkampioen? Hij heeft na een reeks knappe toernooizeges de beste papieren voor een goed resultaat in Alexandra Palace. In 2013 werd de oud-Boxtelaar gehuldigd in Vlijmen. (Foto: Peter de Koning).