Afbeelding
Foto: Peter de Koning

SPORTIEVE PIETENTRAINING IN OOSTERHOF

Jeugd leeft zich uit met spellencircuit

door Buurtsport Boxtel

HENK VAN WEERT

Het idee voor de spellenmiddag kwam van Anne van der Griendt uit 's-Hertogenbosch. Zij loopt stage bij Buurtsport Boxtel en organiseerde het evenement als schoolopdracht. ,,We zouden het circuit eigenlijk in de brede school Wilgenbroek houden, maar hier in Oosterhof is het veel beter. De winkeliers vonden het een goed


Café Brein

In zorghoeve 't Binnenveld aan de Boxtelseweg 5 in Schijndel wordt maandag 14 december van 19.30 tot 21.30 uur een nieuwe editie van Café Brein gehouden. Deze is bedoeld voor mensen met niet aangeboren hersenletsel en hun familieleden. Ditmaal staat de bijeenkomst in het teken van de aankomende feestdagen, die vrolijk maar ook een bron van spanningen kunnen zijn. Herkenbare situaties worden met interactief theater nagebootst. De toegang is gratis, de zaal is vanaf 19.00 uur geopend.

idee en je ziet het: heel veel kinderen doen mee", glundert de stagiaire die met dertien andere jongeren van Buurtsport de spellen begeleidt. ,,Sommige ouderen 'parkeren' hier zelfs hun kroost om ondertussen zelf boodschappen te doen. Zo snijdt het mes mooi aan twee kanten."

ZIGZAGGEN

Zoë (8) en haar klasgenootje Richelle, beiden uit groep vier van basisschool De Beemden, hebben het grootste plezier. En dat geldt niet minder voor de twee jaar jongere Lynn, het zusje van Richelle. Met de achterkant van een lepel in hun mond lopen ze zigzaggend langs een rijtje pylonen. De kunst is om de pepernoten niet van de lepel te laten vallen. En daar slaagt het drietal glansrijk in. Hun beloning? Da's niet zo moeilijk natuurlijk. Ze mogen van Zwarte Piet de pepernoten opeten. Hmmm...


Kaartverkoop
van start voor
Waggelrevue

De Stichting Openbaar Carnaval organiseert op vrijdag 22 en zaterdag 23 januari de jaarlijkse Waggelrevue in hofpaleis Denziz aan de Stationsstraat. Kaarten kosten elf euro en zijn vanaf nu te bestellen via www.waggelrevue.nl.

De twee zittingsavonden staan vooral in het teken van tonpraters. Ad Hoevenaars neemt de lokale politiek op de korrel. Daarnaast treedt Ben van der Sangen uit Gemonde op; hij won diverse keren het Romkankletsen in zijn woonplaats en was ook te zien tijdens de Brabants kampioenschappen tonpraten. Rien Bekkers uit Olland won als enige tweemaal de Zilveren Narrenkap tijdens het tonpratersconcours in Helmond, maar is ook Zuid-Nederlands kampioen. Voor muzikale optredens zorgen The Ducktownband, De Driek Kupkes en De Vijf Zaligheden.

RARE POSITIES

Daarna gaat het trio snel naar het uitgerolde plastic vloerkleed waarop Twister wordt gespeeld. In de kortste keren staan de drie meisjes in de meest onmogelijke posities. Breed lachend natuurlijk. Elders worden tekeningen gekleurd, kunnen kinderen een koprol maken op een gymnastiekmat en rondspringen in een zak. Nee, niet zo'n juten geval waarmee Zwarte Piet rondloopt, maar een hippe in alle kleuren van de regenboog. En natuurlijk is er... ranja!

FOTO BOVEN: Lynn, Zoë en Richelle (van links naar rechts) spelen Twister tijdens het spellencircuit dat Buurtsport Boxtel samen met de ondernemers had uitgezet in het Boxtelse winkelcentrum Oosterhof. Natuurlijk hadden de kinderen zich verkleed als Zwarte Piet (Foto: Peter de Koning).


Boxtelse zwemmer pakt brons in strijd om sprinttitels

Luc van Eijndhoven (foto boven) nam afgelopen weekeinde deel aan het regionaal sprintkampioenschap van Zuid-Nederland. Het 14-jarige zwemtalent verbeterde in het Pieter van den Hoogenbandbad te Eindhoven op alle afstanden zijn persoonlijk record. Ook haalde hij alle NK-limieten. Op de 50 meter vlinderslag behaalde de Boxtelse zwemmer zondag brons.

Daarnaast eindigde de tweedeklasser van het Baanderherencollege als zevende op de 50 meter vrije slag en als elfde op de 50 meter schoolslag. Een eerder bezette Luc de vierde positie in de ranglijst van de 50 meter rugslag en de zesde plek in het klassement van de 100 meter wisselslag.

ESTAFETTE SENIOREN

Op de laatste dag van de zwemtweedaagse deed de jeugdige Boxtelse zwemmer ook nog mee met een seniorenteam tijdens een estafette over vier maal 50 meter wisselslag. Het herenteam van zijn club, Argo uit Sint-Oedenrode, kwam één zwemmer te kort. Hij wilde niet onderdoen bij de mannen die in leeftijd variëren van 17 tot 25 jaar en zwom erg snel. Zelfs sneller dan zijn nieuwe pr op de vrije slag van diezelfde middag. Zijn drie teamleden hadden al een mooie voorsprong opgebouwd die Luc wist te behouden: hij tikte als eerste in de serie aan. Het Rooise estafetteteam eindigde als zevende.

MEER TRAININGSUREN

Sinds de zomervakantie heeft de Boxtelse zwemmer nóg meer trainingsuren: hij ligt nu ongeveer 12,5 uur per week in het water. Naast de training bij Argo oefent hij ook bij Aqua Amigo's in Vlijmen. Op 19 en 20 december neemt Luc deel aan de strijd om de Martinez Cup in Amsterdam.