Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

samenwerking tussen von hondentrimsalon en dobey

Cadeautasjes, speciaal voor de hond

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

De Boxtelse Von Gijben runt al ruim dertig jaar een hondentrimsalon, ze is gevestigd aan de Lierenbout in Boxtel-Oost en werkt ook gedeeltelijk bij Smulders Diervoerders in Schijndel. Nadat ze bij Smulders een speciale 'goodybag' voor honden lanceerde, besloot ze dit initiatief ook te presenteren in Boxtel. In samenwerking met dierenspeciaalzaak Dobey is een 'verwenpakket' samengesteld.

Klanten die een afspraak maken bij de hondentrimsalon, ontvangen een boodschappentas met kortingsbonnen voor de trimsalon en Dobey, botjes, hondenkoekjes en een kwartetspel. ,,December, januari en februari noem ik ook wel de stille maanden", vertelt Gijben. ,,Veel honden worden in die periode niet geknipt omdat ze het anders te koud krijgen. Ik vind het belangrijk om te blijven vernieuwen en probeer telkens acties te verzinnen. Daarbij zoek ik zoveel mogelijk de samenwerking met andere lokale bedrijven. Je geeft iets, maar krijgt er óók iets voor terug."

Hans van Erp, eigenaar van dierenspeciaalzaak Dobey, was enthousiast toen hij over het idee hoorde. ,,We werken regelmatig samen met andere partijen, zoals dierenartsen en hondenscholen. Ook een trimsalon past in ons straatje."

Gijben startte ruim dertig jaar geleden met haar hondentrimsalon. ,,Een vriendin had een hondenpension en liet de dieren knippen in Esch. Ik ging een keer mee en het leek erg leuk werk." Ze haalde haar vakdiploma bij Dibevo, de belangenbehartiger voor ondernemers in de gehele gezelschapsdierenbranche en rondde ook het middenstandsdiploma succesvol af.

AANDACHT

Na in eerste instantie een trimsalon gehad te hebben aan de Molenstraat, verhuisde Gijben 25 jaar naar de Lierenbout in Boxtel-Oost. ,,Inmiddels heb ik een vaste klantenkring opgebouwd. Mensen komen voornamelijk uit Boxtel en omgeving", legt ze uit.

Niet alleen honden komen naar de Boxtelse voor een was- en/of knipbeurt, ook katten en een enkel konijn behoren tot de klantenkring. ,,Mijn vak is een open beroep: iedereen die dit zou willen doen, mag dit zomaar. Kwaliteit zie je niet bij de voordeur. Ik vind het vooral belangrijk om zoveel mogelijk te weten te komen over het dier", legt Gijben uit. ,,Als mensen hier voor het eerst komen, vraag ik ze zoveel mogelijk. Zo kom ik erachter hoe de hond of kat het beste verzorgd kan worden. Aandacht voor de mensen én het dier is erg belangrijk."

GOODYBAG

Bodie, de zwarte labradoodle van Simone Feenstra uit Boxtel, ontving dinsdag de eerste 'goodybag'. Het negen maanden oude beest ontving dit cadeau met veel enthousiasme, hij snuffelde maar al te graag rond in de tas met spulletjes...

Mensen die een afspraak willen maken bij Hondentrimsalon Von aan de Lierebout, kunnen bellen naar (0411) 68 40 26.

FOTO BOVEN: Mensen die een afspraak maken bij Hondentrimsalon Von, ontvangen in de maanden december, januari en februari een speciaal cadeautasje voor de hond. Simone Feenstra (tweede van links), baasje van de zwarte labradoodle Bodie, ontving dinsdag de eerste goodybag. Het initiatief is een samenwerking tussen Von Gijben (links) van Hondentrimsalon Von en Hans van Erp van dierenspeciaalzaak Dobey. (Foto: Annelieke van der Linden).


TWEE VOORSTELLINGEN IN THEATER DE ENCK (OIRSCHOT)

F-Act met musicalhoogtepunten op de planken

De jeugdige leden van de Boxtelse musicalschool F-Act staan zaterdag 19 en zondag 20 december op de planken in theater De Enck te Oirschot. De voorbije maanden is tijdens de repetities in de brede school Wilgenbroek hard gewerkt aan de voorbereidingen van de productie All About Muscial.

Hoogtepunten uit vijf musicals vormen de rode draad in de voorstelling die Vincent en Matasja Renes ook nu weer zelf geschreven hebben voor hun leerlingen. All About Musical gaat over het meisje Carmen dat de vol spanning in slaap valt. De volgende dag zal ze namelijk haar eerste musicalles krijgen. In haar droom wordt ze wakker en staat ze oog in oog met Assepoester en de goede fee.

WONDERLIJKE WERELD

De fee neemt haar mee naar een wonderlijke wereld waarin ze in een notendop het sprookje van Doornroosje beleeft, Annie en de kinderen uit het weeshuis ontmoet en een pootje krijgt van Simba de leeuw. Ook mag ze meezingen met de kinderen Von Trapp uit The Sound of Music. Vol verve zingen en acteren de leerlingen van F-Act in de mooiste rollen en luiden zo de kerstvakantie in.

KAARTVERKOOP

De voorstelling All About Musical door musicalschool F-Act begint zaterdag 19 december om 19.30 uur en zondag 20 december om 14.00 uur.

Kaartjes kosten 13,50 euro en zijn te bestellen via internet: www.musicalfact.nl/boxtel.


DE MEIERIJ EN BESTTAX VERLENGEN CONVENANT MET MINISTERIE

Taxibedrijven controleren zelf rij- en rusttijd

Taxicentrale De Meierij en Besttax, beide gevestigd aan de Kerkstraat in Liempde, hebben aangetoond te voldoen aan de regelgeving voor hun branche. Met name op het gebied van rij- en rusttijden neemt beide bedrijven de regels serieus. Daarom mogen ze het toezicht hierop blijven uitvoeren, zo liet Frank van Diepenbeek van het ministerie van Infrastructuur en Milieu gisteren weten. De inspectie Leefomgeving en Transport van het ministerie verlengde gisteren een convenant.

VINGER AAN DE POLS

De afgelopen tijd is de bedrijfsvoering van taxicentrale De Meierij en Besttax uitgebreid doorgelicht en onderzocht. Ondernemingen die zichzelf controleren en dus toezicht houden op het naleven van de arbeidstijden van de eigen werknemers, moeten aan een aantal eisen voldoen en jaarlijks een rapportage overleggen. Zo houdt het ministerie van Infrastructuur en Milieu extern de vinger aan de pols, aldus Van Diepenbeek.

Taxicentrale De Meierij en Besttax doen het goed, want twee jaar geleden werd al een soortgelijk convenant ondertekend. Nu is het bedrijf opnieuw gekwalificeerd en wel voor een periode van vijf jaar. De inspectiedienst van het ministerie wordt kleiner en daarom is het van belang dat het toezicht overgelaten kan worden bedrijven die bewezen hebben dat ze afspraken na te komen", aldus inspecteur-generaal van het ministerie.

VERTROUWENSLADDER

Directeur Jan van Kasteren van De Meierij en zijn zoon Luc, die Besttax runt, ondertekenden gisterochtend het convenant samen met inspecteur-generaal Van Diepenbeek van de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Zij toonden zich content: ,,Wij blijven op de hoogste trede van de vertrouwensladder bij de rijksoverheid staan", aldus Jan. ,,Dit is een mooie erkenning en een mooie opsteker voor onze bedrijven", vulde Luc aan.

FOTO BOVEN: Directeur Jan van Kasteren van taxicentrale De Meierij (links) wordt gefeliciteerd door Frank van Diepenbeek van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Rechts directeur Luc van Kasteren van Besttax. (Foto: Albert Stolwijk).

Afbeelding