Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

JEUGD SINT-PETRUSSCHOOL VINDT TEDDYBEER OP DAKRAND

Blusploeg redt beertje van Knuffelpiet

Sinterklaas is van alle markten thuis en kiest voor zijn aankomst op basisscholen steeds vaker opvallende voertuigen. Vanochtend arriveerde de goedheiligman met een speedboot bij De Oversteek in Liempde (zie pagina 23). En met een ladderwagen kwam hij aan bij de Sint-Petrusschool. En dat was nodig om de teddybeer van Knuffelpiet te redden...

Hoewel het voor Sinterklaas eigenlijk een koud kunstje was om van zijn logeeradres in kasteel Stapelen naar de Burgakker te wandelen, koos hij toch voor een brandweerauto. Daarmee kon meteen een einde gemaakt worden aan een al dagenlang durende zoektocht naar de zoekgeraakte teddybeer. Met dank aan de Boxtelse brandweer kon de teddybeer van het dak van een woning aan de Burgakker gered worden en werd voorkomen dat het sinterklaasfeest in het water viel. Sinterklaas maakte van de gelegenheid gebruik om het evenement Stapel op Sint in de schijnwerpers te zetten. ,,Het was heerlijk om in het kasteel te logeren. Ik kom volgend jaar terug!" Het nieuwe evenement van Boxtel Vooruit trok de voorbije weken meer dan vijfduizend bezoekers.

Brabants Centrum blikt op pagina 9 terug op Stapel op Sint.

FOTO BOVEN: De teddybeer van Knuffelpiet werd vanochtend van een Boxtels dak gered. Zwarte Piet toonde Beer aan de leerlingen van de Sint-Petrusschool. (Foto: Albert Stolwijk).