Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

What's Up, Bissola en Isa?

In het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion vond afgelopen weekend het Brabants zwemkampioenschap sprint plaats. Dat leverde medailles op voor Isa Schellekens (15) uit Lennisheuvel en Bissola Adenekam (14) uit Boxtel. Zij wonnen zondag samen met ploeggenoten Mirelle de Kort en Inge van Boxtel van SWNZ brons op de estafetteafstand 4 x 50 meter vrij. Isa was een dag eerder succesvol op de 50 meter rugslag; ze won een zilveren plak.

Jullie hebben een mooi weekend beleefd? ,,Echt wel", glunderen Isa en Bissola. ,,Voor het estafetteteam worden de snelste mensen gekozen van onze club SWNZ. Het was de laatste dag van het toernooi, dus we gingen echt voor een podiumplek", vertelt Bissola. ,,We wilden écht knallen. Super dat het ons gelukt is", zegt Isa.

Was het een spannende finale? ,,We waren als vijfde geplaatst voor de finale op basis van onze snelste tijden op de vijftig meter", legt Bissola uit. Isa voegt toe: ,,We hadden nog nooit met elkaar een wedstrijd gezwommen en moesten het ook nog opnemen tegen bekende zwemclubs als PSV. En toen werden we ook nog bijna gediskwalificeerd..."

Gediskwalificeerd?! Hoe kwam dat? ,,Bij een estafette mag iemand pas het water in als de ander de wand van het bad heeft aangetikt. Door de spanning kan het voorkomen dat je te vroeg het water in springt. We dachten dat één van onze ploeggenoten te vroeg was", vertellen Isa en Bissola. ,,Toen we op het scorebord zagen dat we als derde waren geëindigd, durfden we nog niet te juichen. Toen duidelijk werd dat we niet gediskwalificeerd waren, hebben we heel hard gejuicht", aldus Bissola. ,,Harder dan de ploegen die op de plekken één en twee waren geëindigd", lacht Isa.

Zwemmen jullie al lang? Bissola: ,,Ik zwem al langer, maar sinds vijf jaar doe ik mee aan wedstrijden. Vanwege school zwem ik nu nog maar twee keer in de week in plaats van vier keer. Ik hoop dat ik mijn tijden op verschillende onderdelen de komende jaren kan blijven verbeteren." Isa: ,,Ik train vijf keer in de week. Ooit hoop ik nog eens Brabants kampioen te worden. Zaterdag, tijdens de 50 meter rugslag, haalde ik zilver en verbeterde ik mijn persoonlijk record. Soms heb je een goede dag!"

FOTO RECHTS: Bissola Adenekam (links) uit Boxtel en Isa Schellekens uit Lennisheuvel, allebei succesvol tijdens het Brabants zwemkampioenschap sprint.