Afbeelding
Foto:

'Spekkie' Eltink: een begrip voor veel Boxtelaren

In het jaar dat hij 65 werd, sloot Jos Eltink de slagerij die hij samen met zijn vrouw Beppie veertig jaar lang runde. Niet omdat hij eind april 2007 per se van zijn pensioen wilde gaan genieten hoor. Een hersenbloeding die hem een halfjaar eerder trof, maakte de sluiting noodzakelijk. Vorig week overleed de markante Boxtelaar, afgelopen dinsdag vond in Nieuwkuijk de uitvaartplechtigheid plaats.

Jos en Beppie zetten in 1967 de zaak voort die vader Eltink sinds 1932 runde op de hoek van de Wilhelminastraat en Julianastraat. Jos nam niet alleen de winkel over, maar ook de bijnaam van zijn vader: Spekkie. En daar was hij trots op. Na dertien jaar verplaatste het echtpaar de slagerij naar de Breukelsestraat. Op de plek waar nu optiek Sybilla Buisman is gevestigd, stond Jos graag achter de toonbank. En eenmaal aan de praat met een van zijn klanten, keek hij niet op zijn horloge...

PASSIE VOOR ODC

De Boxtelse slager was vaak een van de drijvende krachten achter gezamenlijke acties die winkeliers in de Breukelsestraat organiseerden. Daarnaast was hij een hartstochtelijk supporter van voetbalclub ODC, hij bezocht vrijwel alle thuisduels. In de jaren tachtig maakte Jos als lid van prinsenvereniging De Waggelaars deel uit van de raad van elf tijdens carnaval en ook was hij jarenlang actief lid van biljartvereniging 't Ivoor.

Jos Eltink werd 73 jaar oud.

OP DE FOTO: Jos Eltink zoals de meeste Boxtelaren hem herinneren: aan het werk in zijn slagerij. (Archieffoto 2002).


Ouderen KBO
maken dagtocht
naar de Veluwe

Leden van de ouderenbond KBO in Boxtel kunnen dinsdag 29 december deelnemen aan een dagtocht naar de Veluwe. Deelname kost 60 euro. De kaartverkoop vindt donderdag 10 december om 14.00 uur plaats in De Walnoot, Simeonshof, De Rots en Orion. Dan zijn ook de kaartjes te koop voor de kerstvieringen die de KBO organiseert in de diverse wijken.

De kerstdagtocht start dinsdag 29 december om 10.00 uur; er zijn opstapplaatsen bij gemeenschapshuis De Rots (Nieuwe Nieuwstraat) en de voormalige Heilig Hartkerk (Baroniestraat). Van daaruit worden deelnemers per touringcar naar Harskamp vervoerd waar een koffietafel klaarstaat.

Aansluitend vertelt een gids tijdens de busrit over de fraaie natuur in de kroondomeinen. De tocht voert naar 't Smallert waar de Boxtelse senioren mee kunnen doen aan een workshop kaarsen maken. De dagreis wordt afgesloten met een gezamenlijk driegangendiner.

Kerstvieringen

Tegelijk met de kaartverkoop voor de dagreis worden donderdag 10 december ook entreebewijzen verkocht voor de diverse kerstvieringen van de KBO. Die toegangskaartjes kosten 1,50 euro per stuk.

De kerstviering in de wijk Oost vindt plaats op woensdag 16 december om 13.30 uur. Daar treedt ook het Dükerskoor op met zeemansliedjes en smartlappen.

In de wijk Selissen luistert het Dommelhovenkoor vrijdag 18 december om 11.00 uur de mis op, gevolgd door een gezamenlijke lunch en optreden van de Liempdse troubadour Jan van der Heijden.

Op dezelfde dag, vrijdag 18 december, begint in Lennisheuvel de mis om 13.00 uur met daarna toneelspel.

In de wijk Centrum zingt maandag 21 december het Wereldkoor; daar begint de bijeenkomst om 13.30 uur.

Alle kerstvieringen van de KBO starten met een eucharistieviering.