Kamerkoor Ratatouille, dat bestaat uit 17 zangeres en zangeressen, trad in juni al op in het protestants kerkje. Toen stonden vrede en vrijheid centraal. (Foto: Anita Spooren).
Kamerkoor Ratatouille, dat bestaat uit 17 zangeres en zangeressen, trad in juni al op in het protestants kerkje. Toen stonden vrede en vrijheid centraal. (Foto: Anita Spooren). Foto: Annelieke van der Linden

opvoeringen op 19 en 27 december in teken van kerstmis

Ratatouille voert twee concerten op

Kamerkoor Ratatouille geeft in de maand december twee concerten waarin een breed palet aan kerst- en sfeerliederen voorbijkomt. Zaterdag 19 december verzorgt het muziekgezelschap vanaf 20.00 uur een optreden in het protestants kerkje aan de Clarissenstraat. Ratatouille houdt de kerstsfeer nog even vast met een concert in de Sint-Theresiakerk in Lennisheuvel op zondag 27 december om 15.00 uur.

In het protestants kerkje zijn onder meer 'Little Drummer Boy', 'The Snow' van Elgar met viool en piano, en het geliefde Gabriel's Message te horen. Het programma wordt afgewisseld met een instrumentaal intermezzo door twee violisten en een organist. De entreeprijs voor het concert op 19 december bedraagt negen euro. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Gelet op het beperkt aantal plaatsen adviseert Ratatouille voor dit concert vooraf kaarten te reserveren via e-mailadres info@kamerkoorratatouille.nl of via telefoonnummer (0411) 67 28 56. Kaartjes kunnen ook op de dag zelf bij de kassa gekocht worden, vanaf een half uur voor aanvang.

Op zondag 27 december zingt Ratatouille een groot deel van het kerstprogramma nogmaals in de Sint-Theresiakerk. De liederen van het kamerkoor worden die middag afgewisseld met Keltische muziek van het duo Spelt en enkele gedichten. De entreeprijs bedraagt vijf euro, ook hier hebben kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang. Vooraf reserveren is niet nodig.