Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

GROTE PUBLIEK WEET WEG NAAR LIEMPDE NIET TE VINDEN

Stripe Big Band viert zesde lustrum

Het lustrumconcert vanwege het dertigjarig bestaan van de Stripe Big Band uit Boxtel trok zaterdagavond enkele tientallen naar zaal Hof van Liempde. En dat is heel wat minder dan de muzikanten doorgaans gewend zijn. Maar zij lieten zich er niet door uit het veld slaan. Onder leiding van dirigent Simon Bruul werd vol overgave gemusiceerd tijdens het Stripe Music Event.


Buchestelle
jubileert in
Wilgenbroek

Het Boxtelse seniorenorkest Buchestelle vierde het tienjarig bestaan zaterdagmiddag met een concert in de brede school Wilgenbroek. Mede dankzij gastoptredens van een veteranenharmonie uit Eindhoven en de Swanee Bridge Jazzband genoot het publiek met volle teugen.

De aula van de school aan de Dr. De Brouwerlaan was tot de laatste plaats gevuld met vooral familie, vrienden en bekenden van de jubilerende orkestleden. Het bijna veertig muzikanten tellende orkest opende het programma na de pauze toepasselijk met de Mars der Veteranen.

TITELS RADEN

Dirigent Peter Spierings had ook een opdracht voor het publiek. In een drie minuten durende compositie kwamen in sneltreinvaart negentien bekende thema's uit het klassieke repertoire voorbij. Natuurlijk lukte het niemand om alle titels op te sommen...

Zanger Auke Stook kreeg voor deze gelegenheid gezelschap van Marlou van Griensven, Ingeborg Melis en Iris van der Weide die in wisselende samenstelling de diverse bigbandklassiekers vocaal kracht bijzetten. Het publiek genoot, maar bleef toch wat gereserveerd. Dat had vermoedelijk alles te maken met de voor de grote zaal toch wat geringe belangstelling.

BEENTJES VAN DE VLOER...

Uiteindelijk kwam de beentjes toch van de vloer tijdens het voorlaatste nummer: Soul Man van de Blues Brothers. Gezamenlijk zongen de vier vocalisten I've Got The Music In Me van Kiki Dee en daarmee bouwden ze samen met het orkest toch een mooie climax op.

G@ZZEROP!

Voor de afterparty had de Stripe Big Band de populaire coverband G@ZZerop! uitgenodigd. Ook die haalde onder aanvoering van zangeres Charlotte Pennings alles uit de kast, maar dat kon niet verhinderen dat de muziekavond als een nachtkaars uit ging.

FOTO BOVEN: De Boxtelse Stripe Big Band bestaat dertig jaar en verzorgde zaterdagavond een optreden in zaal Hof van Liempde. (Foto: Gerard Schalkx).