Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

SPECIAL EDITION TREKT VEEL PUBLIEK

Festival Live in Liempde krijgt swingend vervolg

MARGO BARTELDS

De 'special edition' van het huiskamerfestival Live in Liempde heeft zondagmiddag met drie optredens de zaal van Hof van Liempde omgetoverd tot een swingende huiskamer. In juni werd het huiskamerfestival voor de eerste keer georganiseerd door een hecht team van vijf bestuursleden. Ook het vervolg was een doorslaand succes…

De opzet van Live in Liempde bleek eerder dit jaar een schot in de roos. Bij de eerste editie waren er vier kleinschalige optredens in huiskamers, hobbyschuur en veranda, zondagmiddag werd een mix van muziek en cabaret gepresenteerd op één locatie. Het programma bleek aanlokkelijk voor een gevarieerd publiek. Van jong tot oud, iedereen genoot zichtbaar van deze uitvoering van Live in Liempde. De ruim 150 beschikbare kaarten voor deze winterse uitvoering waren snel uitverkocht.

PARELTJES

De Utrechtse band Pelvic Fins opende de middag met een aantal zelfgeschreven nummers. Rustige songs over uiteenlopende onderwerpen. Het kroegleven, de liefde, maar ook hinderlijk kattengejank verwerkten de drie leden van de band tot muzikale pareltjes. Zanger-gitarist Gijs van der Voort, bassist Dolf de Meijer en drummer Bas van Westrop zijn amateurs maar maken een professionele indruk. Zondag werd de band begeleid door toetsenist Erwin Tuijl. Deze professional wist een bijzonder accent toe te voegen aan het optreden; de cd's vonden na afloop behoorlijk aftrek.

Zanger Van der Voort keek tevreden terug op dit optreden. ,,Het was voor ons wel wennen om te spelen voor een zaal waar het luisteren en de onderlinge gezelligheid elkaar afwisselden", zei de bandleider. Bezoeker Noot de Kort genoot van de muziek, maar vond het jammer dat er ook veel gepraat werd. ,,Daardoor vond ik de zomereditie beter", gaf De Kort aan.

Een bankstel, een staande klok, een schemerlamp maar ook een klassiek schilderij van een zigeunerkind mét traan. Dit alles toverde het podium in Hof van Liempde om tot huiskamer om het beproefde concept van Live in Liempde ook in deze editie door te voeren. De kleinschalige sfeer werd ook bereikt door slechts de helft van de grote zaal te gebruiken. Het podium stond halverwege de feestzaal.


Na hun succes tijdens de eerste editie kregen de cabaretiers van Jeroens Clan uit Best ook ditmaal alle lachers op hun hand. Bram Kroon, Jip de Poorter en Thijs Vervoort brachten uit hun avondvullende voorstelling 'Dit moeten we niet willen' in hoog tempo korte sketches, afgewisseld met liedjes. Bezoekers van de eerste festivaleditie herkenden enkele scènes, maar dat mocht de pret niet drukken.

KERS OP DE TAART

Live in Liempde werd zondagavond afgesloten met een optreden van de coverband Out Of Order. De vijf bandleden noemen zichzelf 'enthousiaste amateurs'. Ze brachten met overtuiging een scala aan rocknummers en klassiekers.

Arjan Terlouw, een van de bestuursleden van Live in Liempde, keek tevreden terug op de ruim vijfenhalf durende tweede aflevering van het huiskamerfestival. ,,Voor ons is dit echt een kers op de taart. We gaan samen zeker aan de slag voor het volgende Live in Liempde op 5 juni 2016. Dat is qua opzet gelijk aan de eerste editie en gaat weer kleinschalige, gevarieerde optredens met muziek, toneel en cabaret op verschillende locaties bieden."

FOTO BOVEN: De muzikanten van Pelvic Fins uit Utrecht beten het spits af tijdens de 'special edition' van Live in Liempde. (Foto: Gerard Schalkx).


Usual Suspects

vieren Kerstmis

in Durpsherberg

De bekende coverband The Usual Suspects, die eerder dit jaar onder meer te zien was op de festival Limuscene, is vrijdag 11 december andermaal te gast in Liempde. De band treedt gelijktijdig met de kerstmarkt Liemt Lopt Uit op in café De Durpsherberg.

The Usual Suspects speelt een gevarieerd repertoire en heeft een flinke schare fans in de regio aan zich weten te binden. Dat leidde ertoe dat hun vroege optreden op festival Limuscene in Liempde al veel bekijks trok. Volgens Kasper van de Langenberg zal de band in De Durpsherberg een avondvullende show verzorgen. Publiek dat een bezoek heeft gebracht aan de kerstmarkt in hartje Liempde, kan na afloop terecht bij de uitbaters Ton en Marion van Alphen van De Durpsherberg die met The Usual Suspects een prima band voor een gezellige afterparty in de arm hebben genomen.

Het optreden begint vrijdag 11 december om 21.30 uur, de toegang is gratis.


Out of School

treedt op in

Kloosterzicht

Feest- en coverband Out of School, met Gemondenaar Michel Hoksbergen als gitarist in de gelederen, verzorgt zaterdag 12 december een optreden in zaal Kloosterzicht aan de Sint-Lambertusweg in Gemonde. Ondanks dat de band twintig jaar bestaat, is dit de tweede keer dat de muziekgroep in Noord-Brabant in het openbaar te zien is.

Out of School speelt een variatie aan covers, van Marco Borsato tot Kings of Leon en van André Hazes tot Robbie Williams. De roots van de band liggen in Barneveld waar een schoolband werd opgericht met studenten en leraren. Inmiddels is er al lang geen sprake meer van een schoolband, maar een volwassen muziekgroep. Het concert in zaal Kloosterzicht gaat om 21.00 uur van start.