Een van de pareltjes die zondag te koop werd aangeboden tijdens de winterfair van Het Goed: een piano. Het instrument krijgt een tweede leven in een Boxtelse woonkamer en is al opnieuw geschilderd. Nu nog stemmen... (Foto's: Marcel Fischer).
Een van de pareltjes die zondag te koop werd aangeboden tijdens de winterfair van Het Goed: een piano. Het instrument krijgt een tweede leven in een Boxtelse woonkamer en is al opnieuw geschilderd. Nu nog stemmen... (Foto's: Marcel Fischer). Foto: Marcel Fischer

KRINGLOOP WINKEL HET GOED VERRAST MET DRUKKE WINTERFAIR

Tweede leven voor een heel oude piano

MARC CLEUTJENS

De jaarlijkse winterfair van kringloopwinkel Het Goed aan de Industrieweg in Boxtel heeft zondagmiddag honderden belangstellenden op de been gebracht. Ze snuffelden tussen ontelbare grote en kleine kerstspulletjes en stuitten soms zelfs op wel heel bijzondere vondsten. Zoals een piano die na een kleine opknapbeurt al in een Boxtelse huiskamer staat te pronken...

De koper van de piano wil liever anoniem blijven, maar vertelt in een reactie 'ontzettend blij' te zijn met het instrument dat hij tijdens de winterfair op de kop kon tikken. ,,Het Goed verrast regelmatig met bijzondere artikelen, maar deze piano is wel héél speciaal." Nadat het instrument op transport was gezet en thuis was afgeleverd, begonnen de eerste restauratiewerkzaamheden. ,,De piano was helemaal kaal geschuurd en heb ik een nieuw kleurtje gegeven", vertelt de koper. ,,Ik heb pianist Pepijn de Brouwer bereid gevonden om het instrument te stemmen, dus straks kan er weer lekker op gespeeld worden."

Manager Ad Vogels van Het Goed geniet als hij dit soort verhalen van tevreden kopers hoort. Hij blikt terug op een drukke winterfair, waar voor de opening al meer dan vijftig mensen voor de deur stonden te wachten. Eenmaal binnen konden ze terecht bij kraampjes waar kerst- en winterspulletjes te koop werden aangeboden en konden ze genieten van soep en hapjes.

OP DE KLEINE FOTO: De piano van Het Goed staat al te pronken in een Boxtelse huiskamer...

Afbeelding