De kampioensteams van tafeltennisvereniging Taverbo/Sabo.
De kampioensteams van tafeltennisvereniging Taverbo/Sabo. Foto: Annelieke van der Linden

UNITAS '59 DEELT DE LAKENS UIT

Essche Boys na verlies verder in degradatienood

Essche Boys blijft matig presteren in de vierde klasse. Zondag verloor de ploeg in een winderig sportpark in Eindhoven van het hooggeklasseerde Unitas '59, dat met 5-0 won van de blauw-witten. Zondag 6 december wacht een nieuwe uitdaging: de derby tegen DVG uit Liempde.

Snel na het eerste fluitsignaal werd het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen duidelijk. Het was Unitas '59 dat de lakens uitdeelde zonder overigens grote kansen te krijgen. Toch kwamen de gastheren al na tien minuten op voorsprong. De rechtsbuiten van Unitas controleerde een crosspass op de rand van het zestienmetergebied in een vloeiende beweging en volleerde hard richting het doel van Essche Boys: 1-0.

Essche Boys kon daar weinig tegenover stellen en incasseerde na 25 minuten de volgende tegenvaller toen aanvaller Marco den Ouden het veld moest verlaten met een flinke blessure. Na een halfuur spelen werd het 2-0 toen een scherpe voorzet door een Essche verdediger in eigen doel werd gelopen.

zorgelijk

Na rust werd het al vlot 3-0 en was het duel in Eindhoven beslist. In het vervolg kwam Essche Boys welgeteld tot één goede doelpoging. Het was een schot van Robin van Beek dat via de onderkant van de lat terug het veld kwam. In de laatste twintig minuten werd het klassenverschil verder in doelpunten uitgedrukt. Unitas '59 liep uit naar 5-0 en drukte de Esschenaren daarmee verder in een zorgelijke positie op de ranglijst. De ploeg staat op de gedeelde laatste plaats en moet vrezen voor degradatie.

Zondag 6 december volgt om 14.00 uur de derby tegen DVG uit Liempde. In Esch wordt dit sleutelduel gezien als een prima mogelijkheid om het huidige aantal van zes punten te vergroten. Na de wedstrijd wordt in de kantine een discomiddag gehouden.

LSV tegen Mariahout

De voetballers uit Lennisheuvel gingen zondag op bezoek bij Mariahout. Al snel werd duidelijk dat LSV niet met de winst naar huis zou gaan. De ploeg verloor met 9-1.

Mariahout was vanaf het begin superieur. Coen van Eijndhoven scoorde al snel de 1-0 na een steekpass van Stijn van de Bogaard. Daarna liep de thuisploeg uit naar een 4-0 voorsprong door doelpunten van Rob Wagemans, Tom van de Bogaard en een eigen goal van LSV. De mannen gingen rusten met een 4-1 tussenstand nadat Wladimir Killie namens LSV wat terug deed.

PRIJSSCHIETEN

In de tweede helft was het prijsschieten voor Mariahout. Martijn van der Linden, Sander Scheepers, Michel Leenders (strafschop) en Dennis Veldpaus (tweemaal) waren trefzeker. Het vertrouwen van LSV zakt steeds verder weg en als er geen ommekeer komt, wordt het een zeer zwaar seizoen voor de Lennisheuvelse voetballers.

Mariahout 1 - LSV 1        9-1

Boxtel 5 - LSV 2        1-2

LSV 3 - Den Dungen 8        2-0

FC Engelen 3 - LSV 4        1-1

LSV VR1 - ODC VR2        2-2

ODC VE1 - LSV VE1        3-2