HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 52 83 708. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we de tweede zondag van de advent, met als motto: Bereid de weg van de Heer. Johannes de Doper leeft in de woestijn. Daar komt het woord van God over hem. Via Johannes is Gods woord ook tot ons gericht: 'Bekeer je! Draai je om! Blijf niet voortgaan op een doodlopende weg'. Wanneer wij zo proberen om puur en zuiver in het leven te staan, krijgen we ook oog voor de medemensen in nood. In de advent schenken we daarom altijd aandacht aan een speciale nood in onze wereld. Want "Hij die het goede werk in ons begonnen is, zal het voltooien tegen de dag van Christus Jezus".

* Liturgische kalender. Dinsdag 8 december: hoogfeest Maria Onbevlekt Ontvangen.

* Parochiesecretariaat. Het secretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.00 via tel. (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden wordt via het antwoordapparaat een nummer voor dringende zaken afgespeeld.

* Overleden. In de parochie is overleden Tiny Röling (90) overleden. Moge zij nu voorgoed delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Doop. In de parochie wordt zondag Indyvar Reijnaerdts gedoopt. Dat het geloof in de Heer een licht mag zijn op zijn levenspad.

* Jaar van Barmhartigheid. Met het uitvaardigen van de bul Misericordiae Vultus heeft paus Franciscus het Jaar van de Barmhartigheid uitgeroepen dat begint op het hoogfeest van de Onbevlekte Ontvangenis van Maria op 8 december en zal worden afgesloten op het hoogfeest van Christus Koning op 20 november 2016. Het wordt een buitengewoon jubileum waarin ook de heilige deuren zullen worden geopend die door de paus 'deuren van barmhartigheid' worden genoemd. Kijk voor algemene informatie op de website www.heiligjaarvandebarmhartigheid.nl.

* Misintenties Kerstdagen. De parochie vraagt iedereen zo spoedig mogelijk de misintenties voor de kerstdagen en de jaarwisseling op te geven, zodat ze tijdig en correct verwerkt kunnen worden. Voor publicatie in Brabants Centrum dienen deze uiterlijk op zondag 13 december, maar liever al eerder bij het parochiesecretariaat binnen te zijn. Speciale enveloppen om intenties op te geven voor Kerstmis liggen achter in de kerk. Deze kunnen mensen samen met het bedrag van 11 euro voor de misintentie deponeren in de brievenbus van het pastoraal centrum aan Duinendaal 2.

* Herbergviering. Vrijdag 11 december is er om 19.00 in de kapel van Molenweide een viering van woord en gebed. Het thema is 'Dromen en verwachten'.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria v. Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringstraat 22, tel. 67 85 14 of via het parochiesecretariaat, tel. 67 22 15.

* Uit de agenda. Maandag 19.00: derde werkuur voorbereiding vormsel, koetshuis en pastoraal centrum Duinendaal; 20.00 commissie begraafplaatsen, pastoraal centrum Duinendaal. Woensdag 19.00: derde werkuur voorbereiding vormsel, koetshuis en pastoraal centrum Duinendaal. Donderdag 20.00: vergadering financiële commissie, pastoraal centrum Duinendaal. Vrijdag 11.00: vergadering Kerkbalans, pastoraal centrum Duinendaal; 13.30: communicanten Vorsenpoel, koetshuis, Duinendaal; 19.00: Tienerpastoraat, koetshuis, Duinendaal.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 eucharistieviering met samenzang. Zondag 09.00 (stille heilige mis) en 10.30 (hoogmis). Voorganger is pastor R. Niessen en predikant is diaken T. Dankers.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis zingt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit Missa Brevis van A. Maessen.

* Orgelprogramma. Mendelssohn – Andante mit Variationen; Demessieux – Rorate caeli; Bach – Nun komm, der Heiden Heiland; Clérambault – Caprice sur les Grands Jeux.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Rianne en Jolanda Hulsen (jgt); overl. ouders Wagenaars-Endstra (jgt); Toon v.d. Mijden (jgt); ouders De Punder-Leijten (verj); Christian en Lisette Heymans en hun kinderen Remco en Sanne.

ZONDAG 09.00 voor alle parochianen. 10.30 Hans Rutten (jgt); Huub Thiadens (jgt); Annie Strijbos (mgd); Jo v. Weert- v. Wezel (mgd); Tonny v. Stekelenburg-Hendriks (mgd); Renze de Waal; Annie v. Rooij-Muurlink; Kees v. Berkel en fam. (uit dankbaarheid); pastoor Herman de Beer; overl. fam. Bergman- v. Uden; overl. fam. Spijkers- v. Eerdewijk; Jan te Boekhorst.

MAANDAG 09.00 voor alle parochianen.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen. 19.00 eucharistieviering in Elisabethsadael/Vinckenrode.

WOENSDAG 09.00 voor alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 voor alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 Truus Kuyten- v. Dam.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering. Intenties voor Jan v. Assen (jgt); Jan v.d. Wassenberg (verj).

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZATERDAG 19.00 voorganger en preek kapelaan Geoffrey de Jong. Samenzang onder leiding van Antoinette van Roosmalen. Intentie voor de parochianen van de Heilig Hartparochie: dat zij mogen toegroeien naar het licht van Kerstmis.

ZONDAG 10.00 voorganger en preek kapelaan Geoffrey de Jong. Hoogmis met Gregoriaanse gezangen van kerkkoor Cantate Domino. Intenties voor Henk v. Overbeek (mgd); Jan en Sjaan Timmermans; Marietje v.d. Broek-Schoemacher (verj).

MAANDAG 10.00 eucharistieviering met voorafgaand om 09.30 rozenhoedje bidden.

DONDERDAG 10.00 eucharistieviering met voorafgaand om 09.30 aanbidding.

MEDEDELINGEN

* Gebed. Almachtige en barmhartige God, laat geen zorg of bezigheid in deze wereld ons hinderen, nu wij op weg zijn, uw Zoon tegemoet. Moge de ware wijsheid die wij van U leren, ons verenigen met Jezus Christus, onze Heer. Die met U leeft en heerst.

* Het licht doorgeven. Zaterdag om 19.00 wordt het licht, dat vorige week is ontstoken in de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel en afgelopen zondagochtend is binnengebracht in de Sint-Theresiakerk in Lennisheuvel naar de Sint-Jans Onthoofdingkerk gebracht door twee parochianen uit Lennisheuvel. Dat licht blijft een week in Liempde om vervolgens op zaterdagavond 12 december te worden binnengedragen in de Sint-Willibrorduskerk te Esch, waarnaar het op 19 december weer terugkeert naar de Sint-Petrusbasiliek. Parochianen kunnen voor de prijs van 1,50 euro ook in het bezit komen van een noveenkaars. Deze zijn te verkrijgen in de Sint-Petrusbasiliek. Geprobeerd wordt om ze ook dit weekend tijdens de vieringen in alle kerkdorpen te verkopen.

* Welkom. Op zaterdag tussen 10.00 en 12.00 is men welkom in de pastorie, voor een kop koffie of thee, een persoonlijk gesprek met de kapelaan en/of het opgeven van een misintentie.

* Misintenties Kerstmis. Graag de misintenties voor Kerstmis opgeven voor 13 december. De vieringen in de kerstweek zijn op de volgende momenten. Kerstavond 24 december 1900 gezinsviering; 23.00 nachtmis met medewerking van het Liempds' Gemengd Zangkoor en fanfare Concordia. Eerste Kerstdag 25 december 10.00 kribbemisviering met eerste communicantjes en zang van het kinderkoor. Tweede Kerstdag 26 december 10.00 hoogmis met medewerking van kerkkoor Cantate Domino.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Intenties voor Ton en Ria Kruijssen; overl. ouders Van den Tillaart-Timmers; bijzondere intentie.

MEDEDELINGEN

* Agenda. Dinsdag 8 december gezinsmiswerkgroep vanwege Kerstmis. Woensdag 9 december werkgroep toekomst in verband met kerstconcert. Zondag 13 december derde zondag van de advent met om 10.30 woord- en communieviering met zang van Lencante en medewerking van de kinderen van de Sint-Theresiaschool. De collecte is voor een project in Cambodja dat kansarme kinderen ondersteunt met veilige huisvesting, kwalitatief onderwijs, voeding en alle andere levensbehoeften.

* Misintenties. De misintenties kunnen tot maandag 12.00 opgegeven worden bij pastor Van den Tillaart of bij Helma Rombouts. Dan worden ze in Brabants Centrum opgenomen. Misintenties die later binnenkomen worden alleen in de viering afgelezen.

* Bereikbaarheid. Pastor: Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31; voorzitter contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel: Jan van Kasteren, tel. 67 30 12; Aandacht voor zieken: Joke Jansen, tel. 67 44 70; Helma Rombouts, tel. 67 25 94. Misintentie: Helma Rombouts, tel. 67 25 94 of bij pastor Van den Tillaart. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart graag rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is op maandag geopend van 10.00 tot 12.00. Meestal is pastor Van den Tillaart dan aanwezig om mensen te woord te staan. Er kunnen dan ook misintenties worden opgegeven.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering. Voorganger is pater H. de Visser. Intentie: voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in Het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor N. Smulders. Iedereen is welkom. Intenties voor levende en overleden leden van de KBO.

MEDEDELINGEN

* Misintenties Kerstmis. Op kerstavond is er een eucharistieviering om 18.00 met zang door Innovation. Op Eerste Kerstdag is er een eucharistieviering om 10.00 met zang door het dameskoor. De viering van Tweede Kerstdag om 10.00 is met samenzang. Intenties voor deze vieringen dienen vóór 13 december opgegeven te worden, zodat ze op tijd verwerkt kunnen worden voor vermelding in Brabants Centrum.

* Misintenties. De enveloppen met de misintenties kan men in de brievenbus in de muur van de voormalige pastorie doen. Men kan de intentie ook telefonisch doorgeven via nummer (0411) 60 15 65. De bijdrage is elf euro.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor Bertha v. Kasteren- v.d. Besselaar; Adriana Steenbakkers- v. Aarle (jgt); Jan Steenbakkers; Elly v. Beurden-Wolke; Jan Troeijen; Piet v. Grinsven; Harrie Merkx en overl. fam. Merkx-Timmermans.

DINSDAG 19.00 vespers, het liturgisch avondgebed.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst die geleid wordt door mw. ds. C. Terlouw uit Boxtel. Voor de kinderen is er een korte Paks. De kinderen komen eerst in de kerk en gaan daarna naar hun eigen dienst. Zij werken aan het adventsproject 'Hoe laat is het?'. Organist is Hans van der Haagen.

MEDEDELINGEN

* Nieuw liedboek. Elke zondag voor de dienst om 09.45 zingen van nieuwe liederen.

* Wandelen en bezinnen. Vrijdag 11 december om 09.30 wandelen en bezinnen. Opgeven voor donderdag 10 december via e-mailadres kamps.familie@gmail.com of telefonisch via nummer (0411) 61 01 57.

* Bereikbaarheid predikant. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

Boxtel

Opbrengst collecte

Van 23 tot en met 28 november is in Boxtel gecollecteerd voor het MS Fonds. Er waren 72 collectanten op pad die 4.495,41 euro hebben opgehaald. Dat bedrag werd aangevuld met de opbrengst van de emballageboxen bij Jumbo en Albert Heijn met 463,20 euro. De totaalopbrengst komt daarmee op 4.958,61 euro. Dat bedrag zal stijgen; in december staat er een emballagebox bij Coop Tax in Liempde.

Fakkeloptocht

In de week voor Kerstmis, op zondag 20 december, wordt door middel van een fakkeloptocht stilgestaan bij het feit dat vrede niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Iedereen is welkom om zich aan te sluiten bij de optocht, die vanaf 19.30 uur van start gaat op de binnenplaats van kasteel Stapelen. Omstreeks 21.00 uur wordt de optocht afgesloten in het kasteel. De organisatie vraagt een vrijwillige bijdrage.