Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

SCHOLIEREN JRL OP DE BRES VOOR STRAATKINDEREN IN BOLIVIA

In de geest van Jacob Roelands op reis

Het Jacob-Roelandslyceum gaat zich meerdere jaren inzetten voor de straatkinderen van Cochabamba in Bolivia. Acht leerlingen hebben onder leiding van rector Leon Spaan en docent Guido van der Klauw een werkgroep gevormd die een kerstactie voor dit doel organiseert. Voor de meivakantie gaat de groep op reis naar Cochabamba.

Scholieren gaan hulp bieden aan straatkinderen die momenteel weinig toekomstperspectief hebben. Ze gaan dat doen in de geest van Jacob Roelands (1633-1683), de missionaris wiens naam is verbonden aan de school aan de Grote Beemd. De in Boxtel geboren jezuïet verbleef lange tijd in Brazilië.

De opbrengsten van de op 18 december te houden kerstactie in het Jacob-Roelandslyceum wordt gebruikt voor projecten in Cochabamba. Het gaat onder meer om de veilige opvang van straatkinderen in de stad, maar ook om scholing van arme kinderen die in de bergen leven.

Op pagina 2: 'Armoede in Cochabamba is schrijnend'.

FOTO BOVEN: De werkgroep die de kerstactie van het Jacob-Roelandslyceum coördineert, bestaat uit (van links naar rechts) Noor Baaijens, Yasmine Boudlal, Guido van der Klauw, Marleen Peeters, Tatum Simons, Steven van Erp, Juul van Engeland, Izy Dekker en Nienke Bosma. (Foto: Albert Stolwijk).