De monumentale boom nabij de Zwaanse Brug in hartje Boxtel blijft de gemoederen bezighouden. Er is bezwaar gemaakt tegen de aangevraagde kapvergunning voor de witte paardenkastanje. (Foto: Peter de Koning).
De monumentale boom nabij de Zwaanse Brug in hartje Boxtel blijft de gemoederen bezighouden. Er is bezwaar gemaakt tegen de aangevraagde kapvergunning voor de witte paardenkastanje. (Foto: Peter de Koning). Foto: Annelieke van der Linden

BOMENSTICHTING HEKELT VERGUNNING BOXTEL

Bezwaarschrift tegen kap kastanjeboom

De Bomenstichting, een belangenorganisatie die zich inzet voor het behoud van bomen, kondigde eerder aan een bezwaarschrift in te dienen bij de gemeente Boxtel. Men ageert tegen het besluit om de kapvergunning voor de beeldbepalende kastanjeboom nabij de Zwaanse Brug te honoreren. Het bezwaarschrift ligt inmiddels bij de gemeente, zo meldt Frank Scholman. Daarnaast is een verzoek tot voorlopige voorziening bij de rechtbank ingediend waarmee de bezwaarmakers de kap willen opschorten.

Scholman schakelde de Bomenstichting in nadat hij hoorde over het besluit. Daarnaast riep de Boxtelaar inwoners met direct zicht op de boom, op zich te melden zodat hij hen kon helpen bij het opstellen van een bezwaarschrift. Eén inwoner heeft gereageerd. ,,De aanvraag en de vergunning worden in het bezwaarschrift van de Bomenstichting volledig onderuit gehaald. Ik verwacht ook dat de leden van de bomenadviescommissie van de Werkgroep Natuur en Landschapsbeheer Boxtel bezwaar zullen maken", aldus Scholman.

Volgens de Boxtelaar is er recent contact geweest tussen de Bomenstichting en John van de Langenberg, uitbater van restaurant De Rechter en aanvrager van de kapvergunning. De ondernemer zou volgens Scholman te kennen hebben gegeven de bezwaartermijn niet te willen afwachten. ,,Klinkklare onzin", stelt Van de Langenberg in een reactie. ,,Ik kan niet anders dan de termijn afwachten."