Peter Wright verloor al eerder van Van Gerwen: in de strijd om de wereldtitel in 2014.
Peter Wright verloor al eerder van Van Gerwen: in de strijd om de wereldtitel in 2014. Foto: Annelieke van der Linden

oud-boxtelaar schrijft world series finals bij op palmares

Darter Mighty Mike blijft maar winnen

Oud-Boxtelaar Michael van Gerwen won vorige week zondag in het Engelse Wolverhampton al de Grand Slam of Darts. Daar kwam zondagavond de World Series Finals bij. In een bloedstollende finale in Glasgow rekende hij af met de Schot Peter Wright: 11-10.

Van Gerwen ging als een speer van start in de eindstrijd en had Wright binnen een mum van tijd enkele keren gebroken: 0-4. Wright pakte vervolgens de vijfde leg en knokte zich terug in de wedstrijd: 7-7. Mighty Mike moest bij een 9-10 achterstand in legs de finish 129 uitgooien om in de wedstrijd te blijven. Dat lukte. In de laatste leg produceerde de 26-jarige Brabander zelfs een elfdarter, waarna hij het toernooi winnend afsloot. Een dag eerder klopte Van Gerwen landgenoot Raymond van Barneveld, die op zijn beurt kansen kreeg de oud-Boxtelse darter uit te schakelen. 'Barney' kwam met 7-4 voor, maar maakte kennis met de veerkracht van Van Gerwen. Hij zette aan en zegevierde alsnog met 8-10.

,,Het is verbazingwekkend om dit toernooi te winnen en het voelt ook goed", aldus Van Gerwen, die 30.000 pond mee naar huis nam. ,,Ik moest vol aan de bak en ik denk dat het een geweldige finale was, één van de beste. Het niveau bij het darts ligt momenteel erg hoog en ik ben blij dat ik daar deel van kan uitmaken. Ik voel me geweldig en speel waarschijnlijk mijn beste darts uit mijn leven. Ik wil alles winnen en denk dat ik verdiend heb gewonnen."

De World Series of Darts heeft een speciale betekenis voor Van Gerwen, want dit was het enige toernooi van dartsbond PDC dat de Brabantse dartsmeester nog niet gewonnen had.