De Boxtelse brandweer was betrokken bij de berging van het beschadigde voertuig nabij de dubbele overweg in de Tongersestraat. Donderdagavond kwam een trein opnieuw in botsing met een voertuig. (Foto: Peter de Koning).
De Boxtelse brandweer was betrokken bij de berging van het beschadigde voertuig nabij de dubbele overweg in de Tongersestraat. Donderdagavond kwam een trein opnieuw in botsing met een voertuig. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

BESTUURSTER MET DE SCHRIK VRIJ NA AUTOPECH

Weer aanrijding op dubbele overweg

Boxtel is vorige week opnieuw opgeschrikt door een ernstig verkeersongeval in de Tongersestraat. Op de dubbele overweg kwam een auto tot stilstand. Kort voordat een trein met het voertuig botste, kon de bestuurster uitstappen.

Het treinverkeer werd vorige week donderdag omstreeks 21.45 uur gestremd vanwege een aanrijding met een auto op de overweg in het baanvak tussen Boxtel en 's-Hertogenbosch. De verstoring was pas kort na middernacht verholpen.

Een ploeg van de Boxtelse brandweer was ter plaatse om assistentie te verlenen. Ook de officier van dienst van de brandweer werd opgeroepen. Omstanders meldden dat een auto was stilgevallen op het spoor. De bestuurster kon op tijd uit de auto komen en bleef ongedeerd, het voertuig werd enkele meters meegesleept en raakte zwaar beschadigd. Een gedeelte van de Tongersestraat werd afgesloten voor alle verkeer.

VEEL SCHADE

Een maand geleden vond ook al een botsing plaats op de dubbele overweg. Op 12 oktober botste een intercity vanuit de richting Eindhoven op het baanvak Boxtel-Tilburg op een personenauto. Ook toen viel de auto stil en was sprake van veel schade, ook aan de AHOB-installatie. De bestuurster zag kans op tijd te ontsnappen. Enkele jaren geleden botste een trein op een vrachtwagen. Toen raakten enkele omstanders gewond en was de schade groot.