Josephine Bekkers en Ad Schelle, eigenaren van bed & breakfast 't Wachterspunt aan 't Kaarpad in Liempde. Zondag 29 november kunnen mensen tussen 11.00 en 17.00 uur een kijkje nemen in de bed & breakfast. (Foto's: Gerard Schalkx).
Josephine Bekkers en Ad Schelle, eigenaren van bed & breakfast 't Wachterspunt aan 't Kaarpad in Liempde. Zondag 29 november kunnen mensen tussen 11.00 en 17.00 uur een kijkje nemen in de bed & breakfast. (Foto's: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

open dag nieuwe bed & breakfast 't wachterspunt op 29 november

Overnachten met zicht op Concordiapark

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

De kleurige vogelhuisjes aan de muur van het pand aan 't Kaarpad 2 in Liempde met letters die samen 't Wachterspunt vormen, worden deze week vervangen voor nieuwe. ,,We willen ze wel laten hangen. Het past bij de historie en herkenbaarheid van het pand", aldus Ad Schelle. Hij kocht de woning in april van de gemeente Boxtel en verbouwde het tot bed & breakfast 't Wachterspunt. Belangstellenden kunnen zondag 29 november tussen 11.00 tot 16.00 uur een kijkje nemen.

,,Het was al lange tijd mijn droom om in het centrum van Liempde te wonen, dicht bij het café", aldus Schelle, die uitbater is van Het Wapen van Liempde. Hij bedacht zich dan ook geen moment toen hij hoorde dat de woning aan 't Kaarpad te koop stond. ,,In eerste instantie was het alleen bedoeld als woonhuis voor mijn partner Josephine en ik. Het pand was echter zó groot dat we al snel besloten een gedeelte om te vormen tot bed & breakfast."

Het pand kent een rijke historie en werd gebouwd in 1869. De familie Van de Wiel gebruikte het als woonhuis met bakkerij. Uiteindelijk kwam het perceel in 1950 in bezit van de gemeente Liempde en werd het tot de herindeling in 1996 gebruikt als woonhuis en kantoor voor de Liempdse gemeenteopzichter Wim Hermes. Later deed het onder meer dienst als kantoor en politiepost. Als laatste maakte de Jeugdnatuurwacht Liempde gebruik van het pand, de vereniging doopte de plek om tot 't Wachterspunt, de naam die de bed & breakfast ook draagt. ,,Die naam hebben we maar in stand gehouden", vertelt Schelle. ,,Het past bij de verschillende functies die de woning heeft gehad."

unieke plek

Het gedeelte dat ooit diende als kantoor, politiebureau en clubhuis, is omgebouwd tot twee vakantiehuisjes voor twee en vier personen. ,,Zo is een nieuw dak geplaatst, is alles geïsoleerd en ook het leidingennetwerk vernieuwd", legt Schelle uit. Bekkers en hij gaan zelf in de voormalige dienstwoning wonen. In de vakantiehuisjes, die omgedoopt zijn tot Grote Wachter en Kleine Wachter, zijn allerlei nostalgische elementen aangebracht, zoals een oude keuken, kacheltje en plavuizen vloer. ,,En dan is de locatie ook nog eens perfect', aldus Schelle. ,,Aan de rand van het Concordiapark, in de buurt van horecagelegenheden én tegenover het bezoekerscentrum dat momenteel wordt gebouwd. Een unieke plek."

Sinds half september draait de bed & breakfast. ,,We mikken op de zakelijke en toeristische markt", vertelt Schelle. ,,Ik hoor regelmatig van mensen die naar Liempde komen om te fietsen of wandelen, dat één dag eigenlijk te weinig is. Daarnaast kunnen mensen hier overnachten die voor een bedrijf in Liempde moeten zijn. Tenslotte zullen we ons ook verbinden aan een boekingsbureau."

Zondag 29 november zijn mensen welkom een kijkje te nemen in de bed & breakfast. Er worden rondleidingen verzorgd tussen 11.00 en 16.00 uur. ,,En voor de echte nieuwsgierigen is het ook mogelijk naar onze nieuwe woning te kijken. We zijn er immers ontzettend trots op." Kijk voor meer informatie op www.wachterspunt.nl.

Afbeelding