De nieuwe banieren zorgen, in combinatie met de plantenbakken die morgen worden geplaatst, voor extra sfeer in winkelcentrum Selissen. (Foto: Albert Stolwijk).
De nieuwe banieren zorgen, in combinatie met de plantenbakken die morgen worden geplaatst, voor extra sfeer in winkelcentrum Selissen. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Plantenbakken en banieren

sieren winkelcentrum Selissen

De nieuwe banieren wapperen sinds afgelopen weekend al en vanaf morgen, donderdag 26 november, hangen er plantenbakken aan de lantaarnpalen in winkelcentrum Selissen. Bart van Roosmalen, voorzitter van de winkeliersvereniging: ,,Extra sfeer en beleving creƫren, dat is ons doel."

De vereniging van winkeliers in de wijk Selissenwal koos voor dezelfde plantenbakken die ook in het Boxtelse centrum te zien zijn. In de 21 plantenbakken, die aan lantaarnpalen hangen en in de Sint-Severusstraat op de luifels van de winkels worden gezet, zijn in de zomer en de winter verschillende planten te zien. ,,Ook de banieren wisselen in allerlei periodes", legt Van Roosmalen uit. ,,Nu hebben we vlaggen rondom het thema feestdagen. In het voorjaar kiezen we voor iets anders."

Momenteel worden ook de voorbereidingen getroffen voor de traditionele kerstmarkt. Leden van Platform Selissen zorgen, in samenwerking met de ondernemers, voor de organisatie. Bezoekers zijn zaterdag 12 december tussen 16.00 en 20.00 uur welkom. De kerstman rijdt rond in de arrenslee, er is een troubadour en er zijn attracties voor de jeugd en vele kraampjes. Van Roosmalen: ,,Rond de klok van acht sluiten we af met een spectaculaire verrassingsact, die zeker de moeite waard is om te bekijken."

Voor mensen die zelfgemaakte dingen willen verkopen of een goed doel willen promoten, zijn nog enkele kramen beschikbaar. Zij kunnen contact opnemen met Janice Westerman via janicebert@msn.com.