leden uit esch stappen over naar vught

Visclub Ons Vermaak stopt per 1 januari 2016

Hengelsportvereniging Ons Vermaak, in 1961 opgericht in Esch, wordt op 1 januari opgeheven, zo besloot het bestuur tijdens een vergadering in oktober. De club bestond uit 49 leden; zij stappen over naar hengelsportvereniging Altijd Beet in Vught.

Een tekort aan bestuursleden en het feit dat er geen speciale vergunning meer nodig is om te vissen in de Essche Stroom, zijn de redenen om de club op te heffen, meldt het bestuur van Ons Vermaak. De hengelsportvereniging werd in 1961 opgericht en kende in de hoogtijdagen 130 leden.

Waar je in eerste instantie alleen mocht vissen in wateren als je lid was van een zogenaamde BTO geregistreerde vereniging, is het nu mogelijk om in de Essche Stroom te vissen met een geldige vispas. ,,De reden om de vereniging in stand te houden is hierdoor voor een groot deel vervangen", laat het bestuur weten.

overschot

Het bestuur heeft ervoor gekozen het overschot in de kas te schenken aan Altijd Beet (500 euro) en Het Esseblad (2.300 euro).


Liempde zamelt 229 dozen in voor Schoenmaatjes

De afgelopen weken vulden en versierden de leerlingen van basisschool De Oversteek ruim 160 schoenendozen met bruikbare spullen voor kinderen in ontwikkelingslanden.

Vrijwilligers brachten gisteren de schoenendozen naar het verzamelpunt van stichting Edukans in Eindhoven. Niet alleen de basisschool had dozen ingezameld, ook inwoners van Liempde en Boxtel deden mee aan de actie. In totaal werden 229 dozen ingeleverd bij de inzamelpunten. Drie scholieren van De Oversteek mochten mee naar Eindhoven voor een kijkje achter de schermen. Alle dozen gaan naar Moldaviƫ.