B. EN W. WIJST VERZOEK WITTEVEEN AF

Geen steun voor tijdelijke
afsluiting parkeermeters

Zoals verwacht gaat het college van B. en W. niet in op het verzoek om in aanloop naar de feestdagen in december de parkeermeters in het centrum van Boxtel tijdelijk buiten werking te stellen. Bewoner en oud-ondernemer Arjen Witteveen hoopte op een positief besluit, onder meer als genoegdoening voor de overlast door de wegwerkzaamheden rond de cultuurhistorische as.

Vorige week gaf centrumwethouder Eric van den Broek al aan dat het verzoek van Witteveen weinig kans van slagen had. Deze week kreeg de gepensioneerd ondernemer en oud-voorzitter van de winkeliersvereniging de brief waarin de afwijzing werd meegedeeld. Daarin verwijst het college ook naar de aanleg van blauwe zones voor gratis parkeren die in het kader van de herinrichting van de Markt worden aangelegd in de binnentuin bij het gemeentehuis.

TELEURSTELLING

Witteveen reageert teleurgesteld: ,,Het college stelt zich heel formeel op en had makkelijk een gebaar kunnen maken. Temeer omdat in de week tussen kerst en de jaarwisseling de parkeermeters toch al afgesloten worden."

De afwijzing van het verzoek kwam niet als een verrassing. Een soortgelijk voorstel van oppositiepartij Balans sneuvelde ook al tijdens de raadsvergadering van oktober waarin werd gedebatteerd over de begroting 2016.