Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

What's up, Anouk en Mees?

Tijdens een spannende verkiezing werd Anouk van den Brand (11) zondag gekozen tot jeugdprinses van Ploegersland. De Liempdse koos haar beste vriendin Mees van Abeelen (11) als adjudante. Prinses 'Noukie' zwaait de komende carnaval samen met Prins Primus de scepter over het dorp. Het huis van Anouk is versierd met ballonnen en slingers en het regent felicitaties, want jeugdprinses en adjudant worden is geen kleinigheid in Liempde.

Waarom hebben jullie meegedaan aan de verkiezing? ,,Mees en ik wilden in de jeugdraad. Je mag dan ook meedoen aan de verkiezing, dat wilden we wel", glundert Anouk. De glimlach van Mees kan niet breder: ,,Twee jaar geleden zaten we in het publiek van de verkiezing en toen hebben we elkaar beloofd dat we mee zouden doen. Als één van ons gekozen zou worden tot prinses, zou de ander adjudant worden. Dat is gelukt." Al sinds de peuterspeelzaal zijn Anouk en Mees vriendinnen. ,,Wij doen bijna alles samen", roepen de meiden in koor.
Wat komt er bij jullie functies kijken? ,,Gisteren ben ik opgemeten. Sinds dit jaar is er een nieuwe jurk voor de prinses en die moeten ze vermaken omdat ik zo klein ben", giechelt Anouk. Mees: ,,Na de verkiezing hebben we met z'n allen feest gevierd bij Anouk thuis, met Prins Primus erbij. De dag erna was de klas helemaal versierd. Ik help Anouk straks met het uitreiken van de medailles." Anouk voegt toe: ,,We mogen ook mee op de carnavalswagen en bij alle bezoekjes die we met de prins afleggen moet ik een woordje doen. Ik moet ook een scepter dragen. Die is écht zwaar."
Jullie zijn wel echte carnavalsvierders of niet? ,,Carnaval is echt het leukste feest. Dat zullen we altijd blijven vieren. Lekker gek verkleden en genieten", legt Mees uit. Anouk knikt instemmend. ,,Ik ging als baby al mee in de maxi-cosi! We hopen dat als we straks groot zijn, vrouwen prinses en adjudant kunnen worden. Dat zou pas leuk zijn". En daarmee zetten prinses Noukie en haar adjudant wellicht de toon voor de toekomst...

FOTO RECHTS: Anouk van den Brand (rechts) en Mees van Abeelen zijn de nieuwe prinses en adjudant van Ploegersland. (Foto: Gerard Schalkx).