RUGBYERS OYSTERS/DUCKS VERLIEZEN IN VENLO

Duckes Legends verslaat Duuvels

De rugbyers van combinatieteam Duckes Legends hebben zondag in Boxtel gewonnen van Duuvels uit Zevenaar. Het combinatieteam met spelers van Oysters en Ducks uit respectievelijk Oisterwijk en Boxtel kwam te kort bij Wallaby's in Venlo en verloor.

Duckes Legends, dat bestaat uit spelers van het Boxtelse Ducks en The Dukes uit 's-Hertogenbosch, speelden in sportpark Den Wielakker tegen Duuvels uit Zevenaar. Het werd een pittige wedstrijd waarin Duckes Legends de betere was en de wedstrijd met 30-12 won.

De overwinning kreeg vooral in de tweede helft gestalte toen de thuisploeg het losse werk beter ging verzorgen en de lijn aan het werk werd gezet. Thijs de Langen en Jules Kamps namen ieder een try voor hun rekening. Door deze overwinning neemt Duckes Legends de tweede plaats van Duuvels over op de ranglijst. Zondag 29 november wacht het duel tegen RC Eindhoven.

FOUTJES

De senioren van Oysters/Ducks kwamen in de uitwedstrijd tegen het laaggeklasseerde Wallaby's te kort om de volle winst mee te nemen. Het werd een 12-5 nederlaag in Venlo. De rugbyers hadden niet alleen hinder van het zware en daardoor slechte veld. Men ging ook te veel mee met het spel van de tegenstander. Er werd te weinig uitgegaan van de eigen sterke punten; op beslissende momenten werden foutjes gemaakt en dit zorgde voor een 12-0 achterstand bij rust.

revanche

In de tweede helft kon René Vorstenbosch een toegekende penalty nog omzetten in een try en de stand op 12-5 brengen. Meer zat er niet meer in voor de spelers uit Boxtel en Oisterwijk. Zondag 29 november kunnen ze revanche nemen in Oisterwijk als RC Betuwe de volgende tegenstander is.

Sen. 2: Eindhoven - Duckes Legends        13.00

FOTO BOVEN: De spelers van Duckes Legends wonnen in een pittig duel tamelijk eenvoudig van Duuvels uit Zevenaar. In sportpark Den Wielakker werd het 30-12 in Boxtels voordeel. (Foto: Hans Verberk).

Puntverlies
voor biljarters

uit Liempde

In een ogenschijnlijk makkelijke wedstrijd tegen VIOS uit Geldrop heeft het kaderteam van 't Wapen van Liempde/RegioBank de punten laten liggen.

Martien van den Tillaart stond na twaalf beurten op 170 van de 210 te maken caramboles toen zijn tegenstander het blijkbaar welletjes vond. Die stootte de partij met een reeks van 115 in één beurt uit.

Piet Leermakers kwam na een zwak begin sterk terug en won in vijftien beurten met een mooie slotserie van 65. Zowel Harm van de Laar als Leo van Hastenberg bleven op een paar caramboles van het einde steken en gezien het aantal beurten (18 en 15) had hun partij allang in de pocket moeten zitten.

Wapen v. Liempde - VIOS        2-6

Wapen v. Liempde - De Hazelaar        28-24

Wapen v. Liempde - De Helftheuvel        24-26