VROUWEN BOEKEN MONSTERZEGE

Hockeyers MEP weer onderuit in slotfase

Net als vorige week in Helmond kregen de hockeymannen van MEP zondag in de laatste vijf minuten twee goals tegen. Daardoor werd in Berkel-Enschot onverdiend verloren (4-3) en lijkt de Boxtelse ploeg nu al af te stevenen op een mislukt seizoen. De vrouwen van MEP daarentegen liggen wat betreft hun ambities nog volledig op koers. Door een ruime 6-1 overwinning in Geldrop blijven ze kansrijk voor een promotieplaats.

De mannen van MEP wisten dat het wapen van Berkel-Enschot de strafcorner was. Dat bleek na de eerste helft toen de gastheren er al twee corners in hadden liggen. Guus van Gardingen zette daar een treffer tegenover: 1-2.

In de tweede helft was MEP onbetwist sterker. De Boxtelaren zetten de thuisploeg vast en Rajeev Deol en Gijs de Wild bogen de achterstand om in een verdiende voorsprong. Toch ging het mis in de eindfase. Berkel-Enschot zette druk en versierde enkele corners die erin gingen (4-3). Het technisch vaardige MEP ontbeert in zo'n fase een echte leider die de poppetjes goed zet en de mannen naar voren schreeuwt. De Boxtelaren vallen dan ten prooi aan frustratiehockey en lopen onnodig tegen kaarten op.

HELDENROL

Een heldenrol was zondag weggelegd voor doelman Jasper Vekemans. Hij liep in de eerste helft een gebroken teen op, maar wilde zijn team niet in de steek laten en speelde de wedstrijd voortreffelijk uit.

Zondag 29 november speelt MEP thuis tegen koploper Venlo. Willen de Boxtelaren nog een waterkansje behouden op de tweede promotieplek, dan zullen ze de Limburgers de eerste seizoensnederlaag moeten toebrengen. Afslag in sportpark Molenwijk om 14.45 uur.

VELDOVERWICHT

Coach Inge Poelmans was van tevoren wel min of meer zeker van een overwinning van de MEP-vrouwen op hekkensluiter Geldrop. De Boxtelse speelsters hadden een groot veldoverwicht en domineerden de hele wedstrijd. De 0-2 na één helft - doelpunten van Marleen Bordat en Isis Willigendael - was een magere afspiegeling.

In de tweede helft ging MEP los. Marleen Bordat scoorde haar tweede uit een strafcorner voordat Renée van Stekelenburg haar eerste doelpunt in de hoofdmacht van MEP liet aantekenen: 0-4. Na het doelpunt van Ivet van Schaijk redden de gastvrouwen de eer. Philine Peperkamp bepaalde de eindscore op 1-6.

Zondag 29 november spelen de Boxtelse vrouwen hun laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Oss. Dat was de enige ploeg die hen in het eerste deel van de competitie wist te kloppen. MEP heeft dus iets recht te zetten. Afslag in Molenwijk om 12.45 uur.

Helmond        12-28        St.-Oedenrode        12-12

MEP        12-27        Concordia        12-12

Oss        12-23        HCAS        12-11

Breda        12-22        Weert        12-10

Hopbel        12-21        Son        12-10

Goirle        12-19