Afbeelding
Foto: Hans Verberk

vrouwenhandbalploeg blijft gedeeltelijk koploper

HCB '92 wint met ruime cijfers

De thuisploeg begon direct voortvarend met een mooi uitgevoerde 'oktober-wissel' op links, die goed werd afgerond door Miranda van Engelshoven. Niet veel later wist ook Inge van Drunen vanuit de rechterhoek het tweede doelpunt voor HCB '92 te scoren na een een-tweetje met Annemarie Sens.

De verdediging van de Boxtelse dames moest in het begin van de wedstrijd nog op scherp gesteld worden, waarvan Lido dankbaar gebruik maakte. De tegenstander wist driemaal achter elkaar te scoren en kwam hierdoor op voorsprong: 2-3. De Boxtelse handbalsters bleven in de aanval echter goed druk uitoefenen door te blijven bewegen en wissels in te zetten. Dit resulteerde in mooi uitgespeelde kansen vanaf verschillende posities. De linkshandige speelster van Lido had echter een paar keer een scherp schot waar HCB '92 geen antwoord op had. Hierdoor liep de stand op het scorebord gelijk op: 7-6.

Hèlen Berkelmans vergrootte de voorsprong door met een fraaie schijnbeweging de hoekspeelster uit Leende te passeren. HCB '92 liep vervolgens verder uit door enkele harde afstandsschoten en een vrije worp van Van Drunen die de keepster van Lido niet kon stoppen. Verdedigend hadden de Boxtelse vrouwen het inmiddels ook goed op orde door met een 5-1 verdediging de spelmaker van Lido vast te zetten. De gasten hadden hier geen antwoord op en HCB breidde de stand verder uit door een goed afgeronde snelle aanval van Judit Bànjai en een keurige stuitbal vanuit de rechterhoek van Nonja van de Langenberg. Eenmaal moest HCB aan de noodrem trekken waardoor Lido een penalty toegewezen kreeg. Deze werd echter niet benut door uitstekend keeperswerk van Mary Swinkels. Bij het rustsignaal van scheidsrechter Martin van Nunen was de stand 14-7 voor de Boxtelse vrouwen.

op scherp

Na instructies van coach Mirjam van Weert begon HCB '92 gemotiveerd aan de tweede helft. De teams wisten in het begin om en om te scoren. De Boxtelse vrouwen moesten de verdediging weer scherp stellen, zodat de linkshandige speelster en de cirkelloopsters geen kansen meer kregen. In de aanval bleef HCB diverse wissels inzetten die goed werden afgerond door Miranda van Engelshoven en Sens.

Ook met enkele afstandsschoten vanaf verschillende posities wist de thuisploeg de voorsprong verder uit te breiden. De ploeg uit Leende had moeite om de beweeglijke Bànjai te verdedigen, waardoor er tweemaal een penalty werd toegewezen aan HCB. Tevens wist Van de Langenberg nog een break-out te benutten. In de slotfase van de wedstrijd benutte Lido nog afstandsschoten, waardoor de eindstand op 24-14 werd bepaald.

FOTO BOVEN: Handbalster Annemarie Sens weet zich los te maken van tegenstander Lido en scoort een doelpunt. (Foto: Hans Verberk).

Programma zaterdag 28 november

HCB '92 D1 - Blauw Wit        De Braken 10.40

Programma zondag 29 november

HCG - HCB '92 DS1        19.05

HVM - HCB '92 DS2        17.05

HCG - HCB '92 DB1        17.00

Programma dinsdag 1 december

Leende - HCB '92 recr.        19.30


remise tegen sabo boxtel

Taverbo/Sabo 3 slaat aanval
op koppositie af in BRTC

In de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) stond het duel tussen Sabo Boxtel en koploper Taverbo Sabo 3 op het programma. De tafeltennissers van Sabo deden een aanval op de koppositie, maar de tegenstander, die twee verliespunten minder heeft, was goed voorbereid. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel (5-5), waardoor het verschil bleef gehandhaafd.

Dave van Wijck liet zien goed in vorm te zijn. Hij won zijn drie enkelspelen en stond alleen aan Ad van Weert één game af. Daan de Koning kon met twee winstpartijen een nederlaag voorkomen. Henk IJsseldijk, die tot nu toe een sterk seizoen speelt, moest de punten aan aan Ad en Hans van Weert en Wim van Aarle laten. Ook verloren Van Wijck en De Koning het dubbelspel. Daardoor kwam de eindstand op 5-5.

weg naar boven

Taverbo Sabo 2, die lange tijd aan de kop van de ranglijst stond, vond na enkele mindere partijen de weg naar boven weer en won het duel tegen Bat Boys. De tegenstander wist wel drie punten aan het eigen totaal toe te voegen omdat Paul Kuijs van zowel Mari van Dijk als Lothar Groth wist te winnen. Tim Schalkx zorgde voor een verrassing door in de laatste partij van Joop van Eijk te winnen. Voor Taverbo Sabo 2 wonnen Van Dijk, Groth en Joop van Eijk allen twee enkelspelen wonnen. De ploeg trok ook het dubbelspel naar zich toe.

In de laatste wedstrijd van de avond, een confrontatie tussen Rotsvast en De Dommel, stond de aansluiting bij de middenmoot op het spel. Voor Rotsvast boekte Jan Don zijn tweede winstpartij van dit seizoen en teamgenoot Bart Theeuwes wist zelfs al zijn partijen te winnen. Teamgenote Geerta Pluut kon geen vervolg geven aan de goede resultaten en won slechts één keer. Dit punt werd behaald tegen Wim Jansen die ook verder niet tot scoren kwam. De punten voor De Dommel moest komen van Ad de Man en Ad van Lier die beide twee keer scoorden in het enkelspel en samen ook het dubbelspel wonnen zodat er uiteindelijk een gelijkspel 5-5 genoteerd werd en het onderlinge verschil gehandhaafd bleef.

UITSLAGEN

Rotsvast - De Dommel        5-5

Bat Boys - Taverbo Sabo 2        3-7

Sabo Boxtel - Taverbo Sabo 3        5-5

PROGRAMMA

Sabo Boxtel - Grand café Rembrandt

Taverbo Sabo 2 - Bat Boys

Taverbo Sabo 3 - De Dommel

Taverbo Sabo 1 - Taverbo Sabo 4