Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

tiende concert trekt 500 bezoekers

Genieten én meezingen met koor Gimmese Smart

Kort na de oprichting van het Gemondse koor Gimmese Smart in 2006 werd al een avondvullend concert gehouden. De tiende editie vond vrijdag en zaterdag plaats; vijfhonderd mensen kwamen naar zaal De Schuif om te luisteren naar talloze smartlappen. En na de pauze kreeg iedereen de kans om mee te zingen...

Waar jaarlijks twee tot drie koorleden een solo-act op zich nemen, kwamen er tijdens het tiende concert meer mensen de bühne op om zelf een lied te zingen. Stella en Ad Brekelmans, Kees van den Bosch, José van Galen, Jos van den Broek en het duo Anita van Vught en Karin Schellekens namen een solo voor hun rekening. ,,Het was een geweldige avond", aldus Van den Bosch. ,,Dat we het concert voor de tiende keer hielden, zorgde voor een extra feestelijk tintje. Volgend jaar, als het koor tien jaar bestaat, zijn we van plan extra activiteiten te organiseren, zoals een festival. Het jubileum is in ieder geval geweldig gestart met ons concert. Verschillende mensen vroegen me al wanneer onze liederenavond volgend jaar weer plaats gaat vinden..."

Van den Bosch is voorzitter van Gimmese Smart. ,,Ons jaarlijkse concert vergt veel voorbereiding. Maar ik krijg veel voldoening van de positieve reacties. Mensen komen vanuit Boxtel, Liempde, Vught en Sint-Michielsgestel naar Gemonde om bij één van de twee concertavonden te zijn. Dat is geweldig."

Gimmese Smart, herkenbaar aan de zwart met rood gekleurde kleding, bestaat uit 55 leden. Dirigent is Sjaak de Punder, accordeonist Peter van der Donk en drummer Christ Smetsers zorgen voor de begeleiding.

FOTO LINKS: Stella Brekelmans (midden) was één van de solisten tijdens het concert van Gimmese Smart, dat vrijdag en zaterdag in zaal De Schuif aan de Dorpstraat in Gemonde plaatsvond. Beide avonden trokken in totaal zo'n vijfhonderd bezoekers. (Foto: Albert Stolwijk).