Afbeelding
Foto: Taverbo/Sabo

JEUGDSPELERS WEL SUCCESVOL IN TITELSTRIJD

Deceptie voor vlaggenteam Taverbo

Wat een historisch moment had moeten worden in de clubgeschiedenis van de Boxtelse tafeltennisvereniging Taverbo/Sabo eindigde afgelopen weekend in een historische deceptie. Het vaandelteam ging op bezoek bij titelconcurrent ODT ongenadig hard onderuit (9-1) waardoor de Boxtelaren nog slechts een theoretische kans hebben op het kampioenschap in de hoofdklasse. De kampioensvlag werd wél gehesen voor het eerste jeugdteam van Taverbo/Sabo, dat met 8-2 won van Unicum.

De voortekenen waren nochtans erg goed. Met nog twee speelronden te gaan koesterde Taverbo/Sabo een voorsprong van twee punten op ODT. Het eerste duel tussen beide grootmachten in de hoofdklasse was geëindigd in een gelijkspel, waarbij Taverbo/Sabo een aantal forse kansen op de winst had laten liggen. Met grote overwinningen in de laatste twee wedstrijden (10-0 en 9-1) leek het met de vorm van de Boxtelaren bovendien wel goed te zitten.

Ondanks dit alles ging het in Roosendaal echter faliekant mis. Het venijn zat 'm ditmaal in het begin van de wedstrijd. De eerste drie partijen gingen allemaal over de maximale vijf games en telkens zat Taverbo/Sabo aan de verkeerde kant van de score. Toen ook het dubbelspel, normaal gesproken een Boxtels zekerheidje, verloren ging was er geen redden meer aan. Kopman Michel Sperling wist als enige nog een partij te winnen. Danny Smits en Teun Vlaminckx bleven met lege handen staan. Met name aanvoerder Vlaminckx kon de ontketende Roosendalers bij vlagen nog enigszins partij bieden, maar de beloning in de vorm van een winstpartij bleef uit.

Dankzij deze 9-1 nederlaag kijkt Taverbo/Sabo met nog één speelronde voor de boeg tegen een achterstand van zes punten aan. De kansen om voor het eerst in de geschiedenis promotie af te dwingen naar de landelijke derde divisie zijn nihil geworden. Alleen een monsterzege in de laatste wedstrijd tegen de in degradatienood verkerende Back Hands en een totale offday van ODT tegen het al uitgespeelde Hotak '68 zou de titel nog naar Boxtel brengen.

spannend

Afgelopen zaterdag wist het eerste jeugdteam in eigen huis met 8-2 te winnen van Unicum uit Geldrop en hiermee een vroegtijdig kampioenschap af te dwingen in de junioren derde klasse. Met nog één wedstrijd te gaan in de najaarscompetitie zijn Lars de Laat, Dani de Rooij, Remco Rooijakkers en Sjoerd van Heerebeek met 64 punten uit negen wedstrijden niet meer in te halen en promoveren ze in het nieuwe seizoen naar de junioren tweede klasse.

Het team van Unicum maakte het de jongens echter niet gemakkelijk en er waren dan ook diverse vijfsetters nodig om tot deze benodigde winst te komen. Uiteindelijk wist De Laat in de achtste partij het team naar het kampioenschap te slaan. Van Heerebeek en De Rooij staan nu respectievelijk eerste en derde in de persoonlijke ranglijst en voor hen staat er komende zaterdag dus nog een spannende wedstrijd op het programma als ze spelen tegen Tios '51 in Tilburg. De Rooij heeft dit seizoen alle wedstrijden gespeeld en tot nu toe slechts vijf punten laten liggen. Bovendien was hij met De Laat samen goed voor de maximale score in het dubbelspel.

Succes was er ook voor het tweede jeugdteam van Taverbo/Sabo, dat thuis met 6-4 nipt wist te winnen van Never Despair uit 's-Hertogenbosch. Rick van der Schoot was niet te kloppen en won al zijn partijen. Lars Strik voegde hier nog twee punten aan toe. Doordat ook de winst van de dubbel in eigen huis bleef kon deze voorlaatste wedstrijd op de valreep in winst omgezet worden en staat dit team met 36 punten uit negen wedstrijden op de vierde plaats in het klassement.

FOTO BOVEN: De jeugdkampioenen van Taverbo poseren trots na het behalen van de titel in de derde klasse. Van links naar rechts Sjoerd van Heerebeek, Dani de Rooij, Remco Rooijakkers en Lars de Laat. (Foto: Taverbo/Sabo).


mannenploeg koploper in competitie

DVS kent geen genade voor hockeysters HCL

De vrouwenploeg van Hockey Club Liempde (HCL) had zondag één doel: winnen van DVS uit Waalre en de tweede plek in de competitie veroveren. Dit plan mislukte. De Liempdse hockeysters werden overklast door de tegenstanders en verloren met 7-0. De mannen boekten een beter resultaat: zij wonnen met 3-2 van Helmond en gaan aan de leiding in de competitie.

DVS begon feller aan de wedstrijd en zette direct druk op de Liempdse verdediging. HCL leverde de bal enkele keren gevaarlijk in, waardoor invalkeepster Manon Wagner zichzelf direct kon bewijzen. DVS versierde een strafcorner, maar de doelpoging werd simpel weggewerkt.

Na een hectische beginfase kwam HCL beter in het spel en wist het de bal langer in de ploeg te houden. Dit zorgde voor betere combinaties en enkele fraaie aanvallen. Echter, op het moment dat HCL volop in de aanval was, werd de bal ingeleverd. Dat leidde tot een vliegensvlugge counter van DVS, de verdediging van HCL was een stapje te laat en dus kan de tegenstander de situatie uitspelen: 1-0. HCL was van slag, waardoor Waalre een bal vrij de cirkel in konden schieten. De spits was iedereen te slim af. HCL herpakte zich en koos ervoor het tweede deel van de eerste helft het eigen spel te gaan maken. Het veldoverwicht leek te kantelen naar Liempdse zijde, maar tot doelpunten leidde het niet.

In de tweede helft kwam DVS een stuk

feller dan HCL uit de startblokken. Direct werd een strafcorner gecreëerd. Deze haalde HCL eerste instantie nog van de lijn, maar werd vervolgens slordig ingeleverd waardoor DVS uit de rebound alsnog scoorde. Ook het vierde doelpunt volgde snel. Het verzet van de Liempdse vrouwen was definitief gebroken. Er volgden nog twee velddoelpunten, die de einduitslag op 7-0 bepaalden. Een uitslag die op basis van de eerste helft een vertekend beeld gaf, maar in de tweede helft nog een stuk hoger uit had kunnen vallen. Zondag 29 november komt Heesch op bezoek bij HCL, aanvang 12.45 uur.

strafcorner

De Liempdse hockeymannen traden zondagmiddag aan tegen Helmond en waren gebrand op revanche na de verliespartij van vorige week. In de eerste helft liep HCL tegen een onnodige treffer op, maar in de tweede helft kwam de ploeg langszij door een doelpunt van Noud van der Heijden. De Liempdse hockeyers kwamen vervolgens op voorsprong, maar Helmond wist de stand weer gelijk te trekken.

Van der Heijden, die al zorgde voor het eerste Liempdse doelpunt, werd uiteindelijk man van de wedstrijd door twee minuten voor tijd nogmaals te scoren. De overwinning was goed voor de eerste plaats in de competitie omdat directe tegenstander Oss zondag geen punten pakte. Zondag 29 november treedt HCL thuis om 14.30 aan tegen Heeze.