ZATERDAG GENERALE REPETITIE IN 'DE ES'

Fanfare Esch gaat op concours in Veldhoven

De Essche muziekvereniging Sint-Willibrordus gaat zondag 29 november op concours in Veldhoven. Daags voor de concertwedstrijd in theater De Schalm treedt de fanfare op in dorpshuis De Es.

De maand november is belangrijk voor de muzikanten van Sint-Willibrordus. Lange tijd is toegewerkt naar de concertwedstrijd die wordt georganiseerd door de Brabantse Bond van Muziekverenigingen. Onder leiding van Robbie Snoek hebben de ruim veertig Essche muzikanten zich intensief voorbereid op het altijd spannende concours.

Om een zo goed mogelijk resultaat te behalen, zijn niet alleen veel extra repetities gehouden, maar is zelfs een compleet repetitieweekend ingelast om goed voor de dag te kunnen komen in Veldhoven.

TWEE MUZIEKSTUKKEN

De lessenaar van de Essche muzikanten wordt zondagochtend gevuld met twee muziekstukken, die door een vakkundige jury worden beoordeeld. Het betreft de werken 'Concordia' van Eric Swiggers en 'Pilatus Mountain of Dragons van Lieuwe de Jong. Om op een goede manier te kunnen inspelen, is gekozen voor het muziekstuk Vitae Lux van Marten van de Wal. Muziekvereniging Sint-Willibrordus is zondag al om 10.00 uur aan de beurt in theater De Schalm.

Muziekliefhebbers die Sint-Willibrordus nog voorafgaand aan het concours aan het werk willen zien én horen, zijn zaterdag 28 november welkom in dorpshuis De Es. Dan wordt een openbare repetitie gehouden die omstreeks 20.00 uur begint. De toegang is gratis.


SPPiLL werkt aan

historische erven

Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij de realisatie van historische erven in Liempde.

De werkzaamheden beginnen naar verwachting in januari. Het project wordt uitgevoerd door Stichting de Brabantse Boerderij. In totaal worden zeven erven onder handen genomen. Historische boerenerven behoren naast boerderijen tot het cultureel erfgoed. Met dit project willen de initiatiefnemers deze cultuurhistorische, waardevolle elementen weer terugbrengen in het Liempdse landschap. De erven worden in ieder geval gerealiseerd aan de Donkerstraat 2, Barrierweg 23 en bij het toekomstige bezoekerscentrum aan de Barrierweg 4. Daarnaast komt er in samenwerking met Brabants Landschap ook een historisch erf bij Het Groot Duijfhuis aan de Hoevedreef 2.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mail: info@sppill.nl. Bellen kan ook naar telefoonnummer 06-83 24 62 26.