Sinterklaas wist zondag even niet wat hij moest doen toen hij één van zijn pieten in de boom zag. Gelukkig had burgemeester Jan Pommer het telefoonnummer van de brandweer. (Foto: Gerard Schalkx).
Sinterklaas wist zondag even niet wat hij moest doen toen hij één van zijn pieten in de boom zag. Gelukkig had burgemeester Jan Pommer het telefoonnummer van de brandweer. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

gemonde loopt uit om sint in te halen

Brandweer bevrijdt Piet Antonio tijdens intocht

Zwarte Piet Antonio kon bijna niet wachten. Hij had onlangs zijn springbrevet gehaald en mocht dus parachutesprongen maken. De intocht van Sinterklaas in Gemonde leek hem de perfecte gelegenheid om per parachute arriveren. Helaas ging dat zondag niet helemaal goed...

De Piet had niet op de bomen gerekend die in Gemonde zijn geworteld. Hij sprong vanuit een vliegtuigje dat boven het dorp cirkelde, maar belandde in één van de bomen in de Akkerstraat. Sinterklaas, die niet met een parachute maar met een Volkswagen Kever naar Gemonde kwam, haastte zich samen met burgemeester Jan Pommer naar de Akkerstraat, waar Antonio hoog in de boom zat. Verschillende Zwarte Pieten deden pogingen om de parachute-piet te bevrijden, maar dat mocht niet baten.

vliegerlied

Gelukkig had burgemeester Pommer het telefoonnummer van de brandweer in zijn telefoon en binnen een mum van tijd wa-

Gemonde

Kaarten bij Irene

Evenals de voorgaande jaren houdt de Gemondse voetbalclub Irene ook dit seizoen weer op vrijdagavond kaartavonden. Die vinden plaats in de kantine van sportpark De Laat aan de Kaal Hoefsteeg. Morgen, vrijdag 27 november, kunnen belangstellenden vanaf 20.00 uur rikken of jokeren. Om 19.15 uur gaat de kantine open. Rond 23.00 uur is de prijsuitreiking; het inschrijfgeld bedraagt 2,50 euro. De overige kaartavonden vinden plaats op 11 december, 8 en 22 januari, 5 en 19 februari, 4 en 18 maart en 1 april. Op vrijdag 1 april vindt ook de uitreiking van de serieprijzen plaats.

ren de brandweerlieden aanwezig. Zij kregen Piet Antonio uiteindelijk uit de boom met een ladder en toen kon het bezoek van Sinterklaas gelukkig weer worden voortgezet.

Op de trappen van de kiosk dansten Zwarte Pieten op de tekst van Het Vliegerlied, burgemeester Pommer deed vrolijk mee. Het feest werd vervolgd in zaal De Schuif. Daar deelde Sinterklaas cadeautjes en lekkers uit en had hij speciale prijsjes bij zich voor de winnaars van de kleurplatenwedstrijd.