spoordonkse boys wint simpel met 3-0

Pijnlijke nederlaag voor Essche Boys

Op het door weersomstandigheden moeilijk bespeelbare eigen veld trapte Essche Boys zondag af tegen Spoordonkse Boys, een tegenstander die wisselvallig presteert in de competitie. De tegenstander won het duel op simpele wijze: Essche Boys werd met 3-0 opzij gezet.

Enkele minuten na het beginsignaal kwam de thuisploeg al op achterstand. Een ongelukkig moment van de Essche doelman leidde tot een makkelijke intikker. Een minuut later kreeg Essche Boys de kans om deze achterstand ongedaan te maken. Rudi van Gemert liep vrij in het strafschopgebied van Spoordonk, maar kreeg de aangespeelde bal niet goed onder controle waardoor de kans verloren ging.

Vervolgens gebeurde er lang weinig voor beiden doelen tot de 32e minuut. Een voorzet vanaf de zijkant werd ingekopt door Verhagen, resulterend in een 0-2 voorsprong voor Spoordonkse Boys. Na rust kabbelde de wedstrijd voort en verruimde Spoordonk de voorsprong al vrij vlot naar drie doelpunten zonder zich bovenmatig in te spannen. Essche Boys creëerde hierna nog een paar kansjes, maar de echte overtuiging en geloof ontbrak om er nog een wedstrijd van te maken.

Zondag krijgt Essche Boys een herkansing. Om 14.30 uur gaat de ploeg op bezoek bij Unitas '59 in Eindhoven.

FOTO BOVEN: Quint van Ouden (rechts) van Essche Boys in duel met een speler van Spoordonkse Boys. (Foto: Hans Verberk).

Bekeravontuur ODC eindigt in Almkerk

Het bekertoernooi zit er op voor ODC. In Almkerk verloren de tricolores in de derde ronde met 3-2 van de zaterdagtweedeklasser. Een verzwakt ODC kwam al snel met 1-0 achter maar herpakte zich vlak na de pauze. Bas Verkaik en Rob Scholten bogen toen de stand om naar 1-2. De thuisploeg scoorde daarna echter nog twee keer uit een vrije trap.

Door schorsingen, blessures en werkverplichtingen kon trainer Frank van den Berg tegen Almkerk niet met zijn sterkste formatie spelen. Het team dat aan de aftrap verscheen was een combinatie van ODC 1 en ODC 2, aangevuld met A1-speler Lex van de Biggelaar.

De tricolores begonnen uiterst slecht aan het bekerduel. Al na vier minuten werd averij opgelopen. Een te zachte terugspeelbal op doelman Jordy van den Boer werd onderschept door Tim Saaman die vervolgens heel eenvoudig de thuisploeg aan de leiding kon brengen. ODC probeerde daarna om van achteruit voetballend grip op de wedstrijd te krijgen. Dat lukte niet goed omdat er te vaak balverlies werd geleden. Almkerk kreeg door het slordige Boxtelse spel nog enkele goede kansen maar Van den Boer en de lat stonden meer treffers in de weg.

Na de pauze kwam een ander ODC het veld op. Het samenspel was een stuk beter en de tricolores kregen door dat er meer te halen viel. In de 47e minuut vond Scholten met een mooi steekpassje Verkaik die het hoofd koel hield en de gelijkmaker binnentikte. Vijf minuten later werd het zelfs 1-2. Na een overtreding net buiten de zestien kreeg ODC een vrije trap. Met veel gevoel krulde Scholten de bal in de linkerbovenhoek.

twee keer raak

Na deze goede fase vervielen de tricolores weer in dezelfde fout als voor de thee: slordig spel en daardoor veel balverlies. Het was in de zestigste minuut de inleiding voor een vrije trap voor Almkerk. Daarbij zag Bart Dirven dat de Boxtelse muur niet goed stond en poeierde hij de bal vanaf twintig meter voorbij Van den Boer. Twee minuten later gebeurde precies hetzelfde. Almkerk kreeg weer een vrije trap en voor de tweede keer schoot Dirven namens de thuisploeg raak. In het laatste deel van de wedstrijd verscheen met Just van Wijk opnieuw een A-junior van ODC in het veld. Hij kreeg vlak voor tijd nog een kansje op de gelijkmaker maar stuitte daarbij op naamgenoot Robin van Wijk, de keeper van Almkerk.

Het bekeravontuur zit er op voor ODC. De ploeg kan zich nu volledig richten op de competitie. Die wordt zondag 29 november hervat met een thuiswedstrijd tegen BVV.