In Podium Boxtel werd zondag de voorstelling 'Waar komen Pieten vandaan?' opgevoerd:  een spannende mix van theater, muziek, beeldprojecties en jongleren.
In Podium Boxtel werd zondag de voorstelling 'Waar komen Pieten vandaan?' opgevoerd: een spannende mix van theater, muziek, beeldprojecties en jongleren. Foto: Annelieke van der Linden

eerste publieksweekend trekt honderden bezoekers

'Boxtel heeft er prachtig evenement bij'

De teller bij Stapel op Sint stond zaterdagochtend om half twaalf op driehonderd bezoekers. ,,En de mensen blijven maar komen. Duizend bezoekers gaan we dit weekend zeker halen", glunderde Wim Ketelaars van de organiserende stichting Boxtel Vooruit. Ook zaterdag 28 en zondag 29 november is het nog mogelijk een bezoekje te brengen aan Sinterklaas in kasteel Stapelen.

,,Waar we vroeger met de pet bij ondernemers rondgingen als we iets wilden organiseren, hebben we het bij Stapel op Sint anders aangepakt. 44 bedrijven hebben zich verbonden aan Stapel op Sint, zij leveren een bijdrage op hun eigen manier. Zo heeft iemand het logo ontworpen, terwijl een ander bedrijf weer mandarijntjes beschikbaar stelt. Een mooie manier van werken'", aldus Ketelaars.

Hij is blij dat de paters assumptionisten de goedkeuring gaven Stapel op Sint ook de komende vier jaar te organiseren. ,,Boxtel heeft er weer een prachtig evenement bij."