Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

gezellig samenzijn in de walnoot na tocht door de wijk

Sint trekt per koets door Selissenwal

,,Kijk, daar is Sinterklaas", zegt een moeder tegen haar zoon als de goedheiligman in de koets de Van Beekstraat in de wijk Selissenwal in komt rijden. ,,Hij heeft dit jaar gekozen voor een bruin paard..."

Al jaren kiest Sinterklaas ervoor in een fraaie open koets een bezoek te brengen aan Selissenwal. Hij vertrok met een groep Zwarte Pieten vanaf de Frederik Jan Ottostraat. In iedere straat stonden kinderen en hun (groot)ouders ongeduldig op hem te wachten. Als hij dan eindelijk langskwam, wandelden de kinderen enthousiast mee naar het eindpunt: gemeenschapshuis De Walnoot. Ondertussen stopten de Zwarte Pieten hen natuurlijk allerlei lekkers toe, zoals pepernoten en schuimpjes. De Red River Band Boxtel voerde de stoet aan en speelde tijdens de wandeling door de wijk allerlei leuke Sinterklaasliedjes.

pietronella

De tweeling Emma en Jip (6) en hun driejarige broertje Len stonden nog maar net in de Sint-Severusstraat, toen de stoet voorbijkwam. Hoewel Emma en Jip het leuk vonden om Sinterklaas te zien, was er één iemand die hun aandacht pas echt trok: Pietronella. De Zwarte Piet had een fraaie outfit, blauw met roze strepen. ,,Ik vind het heel belangrijk om er goed uit te zien", vertelde Pietronella. ,,Voor mij is deze wandeling één grote catwalk. Lekker met de heupen wiegen en af en toe stilstaan voor een foto..."

Ze voorzag Emma, Jip en Len van een flinke hand pepernoten. ,,Wij mogen vandaag onze schoen zetten", vertelde Emma enthousiast. Zij en haar tweelingzus Jip hadden hetzelfde cadeau op een verlanglijstje staan: een fiets. ,,Toch wel een roze hè? Dat is mijn lievelingskleur", antwoordde Pietronella. De Piet was zo druk aan het kletsen met de kinderen dat ze niet doorhad dat de stoet alweer een straat verder was. ,,Waar blijf je nou", riep een andere Zwarte Piet. ,,We moeten altijd op jou wachten..." Pietronella trok zich er niets van aan en kletste nog even met het drietal. Maar daarna moest ze toch echt Sinterklaas weer helpen en andere kinderen voorzien van lekkers...

FOTO ONDER: Ondanks de frisse dag, zorgden tientallen kinderen samen met hun (groot)ouders voor een warm welkom voor Sinterklaas en de Zwarte Pieten. (Foto: Albert Stolwijk).