Oud-Boxtelaar Rabi Koria is een van de vier winnaars van een koninklijke prijs voor de vrije schilderskunst in ontvangst mocht nemen uit handen van koning Willem-Alexander. Op de vloer zijn winnende kunstwerk: Homs. (Foto: Dennis Verbruggen).
Oud-Boxtelaar Rabi Koria is een van de vier winnaars van een koninklijke prijs voor de vrije schilderskunst in ontvangst mocht nemen uit handen van koning Willem-Alexander. Op de vloer zijn winnende kunstwerk: Homs. (Foto: Dennis Verbruggen). Foto: Dennis Verbruggen

Barrelhouse

te gast op

bluesfestival

Liefhebbers van onvervalste bluesmuziek kunnen zaterdag 28 november terecht in partycentre Denziz aan de Stationstraat. Daar wordt het eerste Boxtelse bluesfestival gehouden door de Wildmen Bluesband van Boxtelaar Jos de Wilde. Hoofdact is de bekende band Barrelhouse.

Naast de Wildmen Bluesband begroet De Wilde op de bühne de legendarische groep Barrelhouse en de band Fridays, die eerder onder meer op Boer zoekt Band te zien waren. De Wilde organiseerde eerder al twee bluesnights in Boxtel en heeft nu besloten een heus festival te houden waar drie bands optreden. De Wildmen Bluesband heeft zich ontwikkeld tot een band van formaat met optredens in binnen- en buitenland.

De band Barrelhouse behoeft nauwelijks introductie. Na veertig jaar staat de groep rond zangeres Tineke Schoenmaker nog steeds in clubs en op festivals. Barrelhouse was al eens te zien op North Sea Jazz in Rotterdam, de Rhythm 'n Blues Night in Groningen, het Peer Blues Festival in België en natuurlijk Moulin Blues in Ospel. De band toerde onder meer met Albert Collins en stond in het voorprogramma van de legendarische BB King in Frankfurt en Groningen.

KAARTVERKOOP

Kaarten voor het Boxtelse bluesfestival zijn vanaf heden verkrijgbaar en kosten acht euro. Bestellen kan bij Jos de Wilde, telefoon 06-34 34 85 94, e-mail: jos_de_wilde@hotmail.com of via de website van de band: www.wildmenbluesband.nl. Bij Denziz vindt ook kaartverkoop plaats.

Het Boxtelse bluesfestival begint zaterdag 28 november om 20.00 uur.