binnenkort gesprek met de gemeente

Voedselbank wacht met smart op nieuwe locatie

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Tweehonderd paar schoenen van de firma Bovendeert, kerstpakketten, een bezoek van Sinterklaas en ingezamelde verzorgingsproducten van de Protestantse Gemeente en de gemeente Schijndel. Voedselbank Boxtel heeft in aanloop naar de feestdagen weer volop extraatjes voor haar cliënten. Vanuit het bestuur is er nog één belangrijke wens: duidelijkheid over een nieuwe locatie.

In Boxtel worden de voedselpakketten uitgereikt in de vroegere Molenwijkschool aan het Ronduutje. Ook in Biezenmortel en Sint-Oedenrode zijn uitgiftepunten. ,,Het Boxtelse pand is behoorlijk verouderd", leggen voorzitter Arjen Witteveen en bestuurslid Jan Geerts van Voedselbank Boxtel uit. ,,Bijkomend probleem is dat we onlangs te horen kregen dat de verwarmingsketels vervangen moeten worden. Hiermee zou een investering van zo'n 30.000 euro gemoeid zijn."

Eerder werd al bekend dat de locatie aan het Ronduutje op het wensenlijstje van woonstichting Sint-Joseph staat. ,,Het pand is verouderd, waardoor een investering in de verwarming niet verstandig zou zijn. We hebben al langer overleg met de gemeente over een nieuwe plek voor de Voedselbank, maar wachten nu al een paar maanden op antwoord", aldus Witteveen. Het bestuur heeft een lijst met eisen naar de gemeente Boxtel gestuurd waar een nieuw pand aan zou moeten voldoen. Bestuurslid Geerts: ,,Op het gebied van voedselveiligheid moeten we ons aan behoorlijk wat regels houden." Ook over de subsidie voor 2016 heeft Voedselbank Boxtel nog geen duidelijkheid. Boxtel droeg in 2015 6.500 euro bij en betaalt ook de elektriciteitsrekening. ,,Voor volgend jaar hebben we van de gemeente Boxtel nog niets gehoord", zegt Geerts.

vrijwilligers

Wethouder Eric van den Broek geeft aan dat er binnenkort overleg plaatsvindt met het bestuur. ,,Op dat moment waren we al bezig met een inventarisatie van het maatschappelijk vastgoed. Daarin hebben we de wens van de Voedselbank meegenomen. In oktober zou een vervolgafspraak worden gepland. ,,Ondanks dat ik een verzoek heb ingediend bij het gemeentesecretariaat, is dat nog niet gebeurd", aldus Van den Broek. Voedselbankvoorzitter Witteveen laat weten dat de Voedselbank goed draait. ,,Al zijn we altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Zo hebben we per direct een chauffeur en bijrijder nodig." Ook een bestuurslid dat verantwoordelijk is voor het uitgiftepunt in Biezenmortel en iemand die in samenwerking met welzijnsinstelling ContourdeTwern intakegesprekken met cliënten verzorgt, worden gezocht. Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Voedselbank Boxtel via e-mail: voedselbankboxtel@gmail.com.


Kerstvieringen KBO

Donderdag 10 december vindt de kaartverkoop plaats voor kerstvieringen van de KBO. Dat gebeurt om 14.00 uur in Simeonshof en de gemeenschapshuizen De Walnoot, De Rots en Orion. Alle bijeenkomsten starten met een eucharistievieringen. De bijeenkomst in de wijk Oost start woensdag 16 december om 13.30 uur en omvat ook een programma met zeemansliedjes en smartlappen door het Dükerskoor. In de wijk Selissen luistert het Dommelhovenkoor vrijdag 18 december om 11.00 uur de mis op, gevolgd door een gezamenlijke lunch en optreden van de Liempdse troubadour Jan van der Heijden. Op dezelfde dag, vrijdag 18 december, begint in Lennisheuvel de mis om 13.00 uur met daarna toneelspel. In de wijk Centrum zingt maandag 21 december het Wereldkoor; daar begint de bijeenkomst om 13.30 uur.