Opnieuw is vanuit ondernemerskringen een verzoek bij het gemeentebestuur op tafel gelegd om in aanloop naar de feestdagen in december de parkeermeters buiten werking te stellen. (Foto: Henk van Weert).
Opnieuw is vanuit ondernemerskringen een verzoek bij het gemeentebestuur op tafel gelegd om in aanloop naar de feestdagen in december de parkeermeters buiten werking te stellen. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

HERNIEUWD VERZOEK HEEFT WEINIG KANS VAN SLAGEN

'Parkeermeters tijdelijk uitschakelen'

HENK VAN WEERT

De roep om in aanloop naar de feestdagen in december de parkeermeters tijdelijk buiten werking te stellen, houdt aan. De motie daarvoor die oppositiepartij Balans eind oktober indiende tijdens het begrotingsdebat kreeg onvoldoende steun. En een soortgelijke vraag van Arjen Witteveen maakt ook weinig kans van slagen, verwacht centrumwethouder Eric van den Broek.

Oud-voorzitter Witteveen van de Ondernemingsvereniging Centrum Boxtel deed het verzoek om tot het einde van dit jaar het betaald parkeren af te schaffen na de bijeenkomst HerfsZON die de Verenigde Ondernemers Contacten (VOC) onlangs hield in het gemeentehuis. Daar bracht wethouder Van den Broek het economisch stimuleringsbudget van één miljoen euro nog eens onder de aandacht van de verzamelde zzp'ers en mkb-ondernemers. ,,Toen heb ik meteen gezegd dat ik wel een voorstel had en dat heb ik nadien ingediend. Ik denk dat de winkeliers in hartje Boxtel er baat bij hebben als consumenten niet hoeven te betalen in aanloop naar de feestdagen." Wethouder Van den Broek bevestigde de aanvraag en bespreekt die in de loop van deze week in een ambtelijke werkgroep.

CO-FINANCIERING

Maar hij verwacht niet dat het verzoek gehonoreerd wordt. Voor de inkomstenderving die ontstaat door de parkeermeters buiten werking te stellen, verwacht hij enige vorm van co-financiering en daarvoor zijn geen onderliggende plannen gepresenteerd, aldus Van den Broek. ,,Het is maar net hoe je het bekijkt", reageert Witteveen. ,,Als tijdelijk afschaffen van betaald parkeren ertoe leidt dat ondernemers hun winkels overeind kunnen houden, is dat toch ook een groot goed."

Witteveen wees naar de verkeershinder in het centrum die de afgelopen maanden ontstond door de herinrichting van de cultuurhistorische as tussen kasteel Stapelen en de Sint-Petrusbasiliek. Gratis parkeren in december zou in zijn ogen een mooie beloning zijn voor zowel consumenten als winkeliers voor de overlast die zij ondervonden.

MOTIE BALANS

In de gemeenteraadsvergadering van 20 oktober vroeg de fractie van oppositiepartij Balans ook al om de parkeermeters tot en met Nieuwjaarsdag af te sluiten om zo de centrumondernemers een steuntje in de rug te geven. Dat voorstel kreeg toen alleen steun van het CDA en werd daardoor verworpen.

De gemeente Boxtel ontvangt per jaar ongeveer 300.000 euro aan parkeergelden, gemiddeld ruim 5.700 euro per week.

FOTO BOVEN: Opnieuw is een verzoek bij het gemeentebestuur op tafel gelegd om in aanloop naar de feestdagen in december de parkeermeters buiten werking te stellen. (Foto: Henk van Weert).


De Rots

VRIJDAG 20 NOVEMBER

Biljartvereniging De Rots         13.00

ZATERDAG 21 NOVEMBER

Fotoclub Denise v.d. Stappen         09.30

Bridgedrive De Rots        13.00

ZONDAG 22 NOVEMBER

Tweedehands markt Ons Ideaal         13.00

MAANDAG 23 NOVEMBER

Yoga SUB        09.00

Knutselen AVO         09.30

Biljartvereniging De Rots         13.00

Schilderclub Oircol        13.00

KBO        13.00

Vrije tijd en spelletjes AVO        13.30

Tai chi        19.30

DINSDAG 24 NOVEMBER

Gym voor ouderen AVO         09.30

Jacob-Roelandslyceum         12.00

Biljartvereniging De Rots         13.00

Muziekcursus KBO        13.30

Vrije tijd en spelletjes AVO        13.30

WOENSDAG 25 NOVEMBER

Naailes SUB        09.00

Knutselen AVO         09.30

Biljartvereniging De Rots         13.00

Fotoclub         13.00

Vrije tijd en spelletjes AVO        13.30

Country Club        18.30

Bridgeclub De Rots        19.00

DONDERDAG 26 NOVEMBER

Knutselen AVO         09.30

Computercursus SUB        09.00

Biljartvereniging De Rots         13.00

Vrije tijd en spelletjes AVO        13.30

Crea SUB        13.30

Quilten        13.30

Tai Chi        19.30

Gemeenschapshuis De Rots is gevestigd aan de Nieuwe Nieuwstraat in Boxtel en telefonisch bereikbaar via (0411) 67 38 38.